Ο Μητροπολίτης Ονούφριος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος του Πατριαρχείου Μόσχας.
Σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου ο Μητροπολίτης Ονούφριος, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου έτυχες θερμής υποδοχής έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αφού καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ονούφριο και την συνοδεία του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η ορθόδοξη εκκλησία πάντοτε περνούσε δοκιμασίες και διώξεις».
Επίσης ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, ανέφερε ότι προσεύχεται για την Ουκρανία και το σύνολο του ουκρανικού λαού.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Θεόφιλος, ανέφερε ότι φέτος υπάρχει ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός προσκυνητών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, οι οποίοι έρχονται να λάβουν την ευλογία του Παναγίου Τάφου.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ονούφριος, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόφιλο για την θερμή υποδοχή, ζητώντας παράλληλα τις προσευχές του σχετικά με την ειρήνη στην Ουκρανία.
Τέλος ο Πατριάρχης και ο Μητροπολίτης Ονούφριος, αντάλλαξαν δώρα εις ανάμνηση της επισκέψεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12060 – Άνθρωπον ουκ έχω

Ο παράλυτος του Ευαγγελίου παραδειγματίζει και μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο.«Άνθρωπον ουκ έχω», φώναζε ο παράλυτος, δείχνοντας την μοναξιά του, αντιμετωπίζοντας … [...]