Ο Μητροπολίτης Πέτρας στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών ιερουργούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, στο πλαίσιο τον Γ’ Χαραλάμπειων.
Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος τόνισε μεταξύ άλλων ότι μπορούμε με την καλλιέργεια των ταλάντων που μας έδωσε ο Θεός να αποκτήσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και να γίνουμε άνθρωποι χαριτωμένοι.
Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεράσιμο που συλλειτούργησαν στην ευλογημένη ευχαριστιακή σύναξη και με την παρουσία του λάμπρυνε την πανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους και έχει ξεκινήσει από τις 28 Ιανουαρίου.
Ευχαριστήριους λόγους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης απηύθυνε και στον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη που παρά τις τόσες υποχρεώσεις του έχει κάνει την έργο λαμπρό στην Ενορία του.
Είναι ένα πρόσωπο, όπως είπε, που μπορεί να βρίσκει συνεργάτες και να τους αξιοποιεί εκεί που θα αναπαύεται ο καθένας αποδίδοντας έτσι με χαρά την διακονία του που έχει αναλάβει.
Επίσης τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία να τιμηθούν άνθρωποι που διηκόνησαν στο παρελθόν στην Ενορία, άνθρωποι του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και Επίτροποι.
Τέλος ευχαρίστησε και τον Καθηγούμενο της Ιερά Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους Αρχιμ. Πρόδρομο, για την ευλογημένη του παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ενορίας.
Με την σειρά του ο π. Δαμασκηνός καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γεράσιμο στην Ενορία του και ευχαρίστησε αμφοτέρους τους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην Ενορία και στα τρίτα Χαραλάμπεια, καθώς και όλους τους Κληρικούς και Λαϊκους.
Εις ανάμνηση της πρώτης επισκέψεως στην Ενορία ο π. Δαμασκηνός προσέφερε διά μέσου του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού στον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη κ.κ. Γεράσιμο ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο και στον Γέροντα Πρόδρομο έναν Επιστήθιο Σταυρό.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]