Ο Μητροπολίτης Πειραιώς μαζί με τους νέους στη «Χριστιανούπολη 2019» (ΦΩΤΟ)

Με περισσή χαρά ζωντάνια και ενθουσιασμό, παρουσία του πνευματικού μας πατέρα Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου, η εορταστική εκδήλωση λήξεως της β΄ κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών Δημοτικού, των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με την επωνυμία «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ» στην Παιανία Αττικής.
Η τοπική Εκκλησία του Πειραιώς απέδειξε για άλλη μια φορά τη μέριμνα και το ανύστακτο ενδιαφέρον της για τα νιάτα της Πατρίδος μας, προσφέροντας ένα δεκαήμερο κοινωνικοποίησης, χαράς, αληθινής ψυχαγωγίας, πνευματικής- κατηχητικής τροφοδότησης κατά την περίοδο του θέρους σε περισσότερα από 100 εκατό παιδιά.
Συντροφιά με τους νέους κατηχητές-στελέχη, οι κατασκηνωτές πέρασαν ανεπανάληπτες στιγμές ζώντας τη ζωή της Εκκλησίας των πρώτων χριστιανών βιώνοντας τον Θεό σε όλες τις εκφάνσεις της κατασκηνωτικής-χριστιανουπολίτικης ζωής.
Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε: θεατρικό σκετς, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια από τη χορωδία, παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με το δυναμικό του λόγο στήριξε και ενίσχυσε τους γονείς και τα παιδιά και ενθουσίασε τους πάντες παρουσιάζοντας το όραμα του, με πρωταρχικό στόχο την δημιουργία αθλητικού κέντρου που θα αποτελείται από γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϊ και πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, ένα ανακαινιστικό έργο που αποδεικνύει την προσωπική πατρική φροντίδα και αγάπη του φωτισμένου Επισκόπου Σεραφείμ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απλές ερωτήσεις κατανόησης κειμένου Β'

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Κ. ΓκοτσόπουλοςΚληρικός Ι.Μ. Πατρών Κείμενο Α' Πατριαρχικὸ Γράμμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου πρὸς τὸν Πατριάρχη … [...]

12410 – Περί νοεράς προσευχής

Προς νέον ερωτήσαντα περί προσευχής(Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού)Η πράξη της νοεράς προσευχής είναι να βιάσεις τον εαυτό σου να λες συνεχώς την ευχή με το στόμα αδιαλείπτως. … [...]

Συναξάρι Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού

Διαβαίνουν κάποιοι άνθρωποι από την γήν με τον ουρανόν εις τα μάτια των και με τον Ποιητήν του ουρανού και της γής εις την καρδίαν των. Και με το διάβα των αφήνουν κάτι … [...]