Ο Μητροπολίτης Σμύρνης στον Μητροπολιτικό Ναό Βρυξελλών (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών λειτούργησε την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, Κυριακή του Ασώτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος συμπαραστατούμενος από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως Βελγίου.
Ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες προκειμένου να απευθύνει δύο ομιλίες σχετικά με τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ευρώπη σήμερα, την μία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την δεύτερη στα πλαίσια του κύκλου ομιλιών Ορθόδοξος Λόγος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.
Στο κήρυγμά του ο επιφανής ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας αναπτύσσοντας τα τρία κύρια πρόσωπά της, τον εύσπλαχνο Πατέρα, ο οποίος πάντοτε περιμένει τα πλανεμένα από την αμαρτία παιδιά του να επιστρέψουν στην ασφάλεια της πατρικής οικείας, τον Άσωτο υιό, ο οποίος παρά την μεγάλη του αποστροφή ήρθε τελικά στον εαυτό του, βρήκε τον δρόμο της επιστροφής και μετανοημένος έφτασε στο πατρικό του και ξανα έλαβε την θέση που του άξιζε και του πρεσβυτέρου υιού, ο οποίος προσομοιάζει με τους τηρητές των επιταγών του ευαγγελίου χριστιανούς, οι οποίοι όμως πάσχουν στον τομέα της φιλευσπλαχνίας.
Επίσης, ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την αβραμιαία φιλοξενία του και την παραχώρηση τόσο του θυσιαστηρίου της καθέδρας του, όσο και του βήματος στο όρια της επαρχίας του.
Στο τέλος ο συμπροσευχόμενος στο Άγιο Βήμα Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας εξέφρασε την χαρά να φιλοξενεί έναν ιεράρχη της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος θα μεταφέρει από την πολυετή εμπειρία του την αύρα και το πνεύμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο ποίμνιό της Μητροπόλεως της Μπενελούξ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου α) Τι σημαίνει ευαγγελισμός β) Η θέωση της Παναγίας γ) Θεοτόκος και προπατορικό αμάρτημα δ) Υπακοή και ελευθερία … [...]

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α’ … [...]

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και … [...]