Ο Μητροπολίτης Ταμασού με προσκυνητές στο Φανάρι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου 2018, προσκυνηματική επίσκεψη του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και εκατονταμελούς ομίλου Προσκυνητών της Μητροπόλεως στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στη Κωνσταντινούπολη.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Πανευφήμου Ευφημίας και μετά από την ευγενή πρόσκληση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Στο Φανάρι, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, μια ξεχωριστή λειτουργία τελέστηκε εκείνη τη μέρα. Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Ευφημίας, στο κέντρο του ναού, τοποθετήθηκε η χαριτόβρυτος λάρνακα με το ιερό λείψανο της Αγίας, όπου οι προσκυνητές είχανε την ευκαιρία να το προσκυνήσουν. 
Στο ναό, στο θρόνο, ο Πατριάρχης του Γένους, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστατεί και με τη ψαλμωδία του σκόρπισε ρίγη συγκινήσεως σε όλους, που είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να συμμετάσχουν σ΄ αυτή τη ξεχωριστή λατρευτική σύναξη.
Ανάμεσα στους Ιεράρχες, που συλλειτούργησαν με τον Πατριάρχη, και ο δικός μας Ποιμενάρχης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Η χαρά μας γινόταν μεγαλύτερη, αφού στη λειτουργία αξιωθήκαμε να βρεθούμε και να συμπροσευχηθούμε στην εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος.
Μετά τη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία οι προσκυνητές με επικεφαλής τον Μητροπολίτη μας είχαμε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Η Σεπτή Κορυφή της των Ορθοδόξων Εκκλησίας, από καρδίας απηύθυνε πατρικά λόγια προς τον Μητροπολίτη μας και προς όλους τους προσκυνητές, μας καλωσόρισε στην Πόλη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ευχήθηκε κάθε καλό για όλους, τις οικογένειές μας, αλλά και για την Κύπρο μας. 
Ο Πανιερώτατος πρόσφερε προς τον Παναγιώτατο, μαζί με λόγους συμπαράστασης και σεβασμού, το δώρο της αγάπης του ιδίου και όλων των προσκυνητών, που ήταν ένα αργυρό σύνολο με κουταλάκια γλυκού, χειροποίητο έργο της κυπριακής αργυροχοΐας, και την εφαίστειο εικόνα του Μητροπολιτικού μας Παρεκκλησίου του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ο οποίος είναι και ο Ιδρυτής και Προστάτης Άγιος της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.
Ο Παναγιώτατος μαζί με τις Υψηλές Πατριαρχικές ευχές Του, τόσο προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας προσωπικά, όσο και προς όλους τους προσκυνητές, μοίρασε, ως ενθύμιο από την επίσκεψη μας, ένα μικρό βυζαντινό σταυρουδάκι. 
Η Επίσκεψη μας στην Κωνσταντινούπολη, στην Βασιλεύουσα των Πόλεων, και ιδιαίτερα στο σεπτό Κέντρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στο Φανάρι, μας πλημμύρισε όλους με ευλογίες, συγκινήσεις και αξέχαστες αναμνήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μορφωμένος ή σοφός;

Όποιος γνωρίζει τους άλλους είναι μορφωμένος. Όποιος γνωρίζει τον εαυτό του είναι σοφός. … [...]

10973 – Η Κοίμησις της Θεοτόκου

«Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν» (κοντάκιον της εορτής της Κοιμήσεως)Το μεγαλείο της αγάπης … [...]

Κοινωνικές δράσεις της Ι.Μ. Κερκύρας

Μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της τοπικής Εκκλησίας, το πρωί … [...]

Μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από την Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου

Το εσπέρας της Δευτέρας 13ης Αυγούστου 2018 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προέστη της καθιερωμένης μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από … [...]

''Οίκος καταπαύσεως Θεού''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Και πάλι το πλήρωμα της Εκκλησίας, «αι γενεαί πάσαι» καθώς ψάλλουν οι … [...]