Ο Μητροπολίτης Τβερ Σάββας νέος Επικεφαλής των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας

Ο νέος επικεφαλής των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Τβερ Σάββας
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Συνεδρίαζε σήμερα, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βαρσανούφιος, απεύθυνε αίτημα προς την Ιερά Σύνοδο να αποδεσμευτεί από την θέση της Πρωτοσυγκελλίας του Πατριαρχείου Μόσχας, λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας στην Αγία Πετρούπολη.
“Θέλω να ευχαριστήσω τον Πατριάρχη Κύριλλο για την υψηλή εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, και να με τοποθετήσει από το 2009 ως επικεφαλής της Διοίκησης του Πατριαρχείου Μόσχας μέχρι και σήμερα” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος.
Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου έκαναν αποδεκτή την παραίτηση του κ. Βαρσανουφίου, εκφράζοντας παράλληλα τις ειλικρινείς ευχαριστίες στον Μητροπολίτη για το έργο που ανέλαβε τα τελευταία 10 χρόνια.
Σύμφωνα με πληροφορίες την θέση του Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως, έλαβε ο αναπληρωτής διευθυντής των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Τβερ κ. Σάββας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου

Του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου α) Τι σημαίνει ευαγγελισμός β) Η θέωση της Παναγίας γ) Θεοτόκος και προπατορικό αμάρτημα δ) Υπακοή και ελευθερία … [...]

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Σήμερα η εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης, που με τόσο σαφή τρόπο μας το παρουσιάζει ο ευαγγελιστής Λουκάς στο Ευαγγέλιο του (κεφ. Α’ … [...]

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και … [...]