Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην πυρόπληκτη ενορία του Κοντοδεσπότη

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Πορφύριο Γερμανό, μετέβη στην Ενορία του Κοντοδεσπότη Ψαχνών, ενός χωρίου το οποίο πρόσφατα επλήγη από καταστροφική πυρκαγιά.
Εκεί και συγκεριμένα στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχε και ο Εφημέριος της Ενορίας Σταυροφ. Γεώργιος Πανώργιας.
Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς τους ευσεβείς χριστιανούς με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, δοξολόγησε τον Θεό που κατά την πρόφατη πυρκαγιά στην περιοχή δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, ενώ επαίνεσε και τον Εφημέριο της Ενορίας π. Γεώργιο, ο οποίος παρά το βάρος των 81 ετών, συνεχιζει με νεανικό σφρίγος και ακμαίο φρόνημα να διαποιμαίνει την Ενορία αυτή.
Στις ιερές Ακολουθίες, στις οποίες συμμετείχαν πολλοί ευλαβείς Ενορίτες, οι οποίοι ευχαρίτησαν τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Βασίλειος Στουραΐτης, με την βοήθεια και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής.
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ «ΗΠΕΙΡΟΣ» ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Σαράντα νέοι άνθρωποι, μέλη του ΚΕΘΕΑ «ΗΠΕΙΡΟΣ», οι οποίοι βρίσκονται σε πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, φιλοξενήθηκαν στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2018, κατόπιν αιτήματος το οποίο είχε υποβληθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και το περί αυτόν Δ.Σ. του Ιδρύματος αυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Τα παιδιά που φιλοξενήθηκαν, στα πλαίσια του καθημερινού τους προγράμματος, είχαν και την ευκαιρία να έρχονται σε συχνότατη επικοινωνία με τον Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, όπως και τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και να συζητούν μαζί τους με πνεύμα ελευθερίας και αγάπης.
Ο Σεβασμιώτατος, στη συναναστροφή του με τα παιδιά, διεπίστωσε την φιλότιμη εργασία που επιτελείται στο Κέντρο, ενώ ιδιαιτέρως συγκινήθηκε από το ψυχικό μεγαλείο και την δύναμη των παιδιών, τα οποία αγωνίζονται για να ξεφύγουν από την Κόλαση των Ναρκωτικών.
Όλοι οι φιλοξενηθέντες, πολλές φορές ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη μας και τους συνεργάτες του για την αγάπη τους και την προσφορά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έτσι φανερώνονται

Η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η φρόνηση, η ακολασία, η φιλοκαλία, φανερώνονται απ’ το πρόσωπο κι απ’ τα σχήματα των ανθρώπων, κι όταν περπατάνε κι όταν κάθονται. … [...]

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]