Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στη Σκιάθο (ΦΩΤΟ)

Τη νύκτα της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής, αμέσως μετά την Λιτανεία και την συνάντηση των Επιταφίων στην Χαλκίδα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο και τον υπάλληλο της Ι. Μητροπόλεως κ. Ελευθέριο Κοκκάλα, αναχώρησαν για τα Βασιλικά της Βορείου Ευβοίας, από όπου στις 12.30 π.μ. του Μεγάλου Σαββάτου έπλευσαν για την Σκιάθο των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να τελέσουν και εκεί την Ακολουθία του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό των Τριών Ιεραρχών Σκιάθου, η οποία άρχισε στη 1.00 π.μ.
Στην Ιερά Ακολουθία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Νήσου κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή των συνοδών του Κληρικών π. Νικοδήμου και π. Νικολάου, ενώ συμμετείχαν και ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Ευαγγελιστρίας Σκιάθου Αρχιμ. Ιωσήφ Κατσούρας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Σταματάς και ο υιός του Σακελ. Νικόλαος Σταματάς.
Μετά την Ιερά Ακολουθία πραγματοποιήθηκε κατά την τάξη της Εκκλησίας η Λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου ανά τας οδούς της Χώρας Σκιάθου, από τις 4.00 έως τις 5.30 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, την οποία ακολούθησε πλήθος Σκιαθιτών, αλλά και επισκεπτών της Νήσου.
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Λιτανείας με την προτροπή του Κανονάρχη, όλος ο Λαός συνέψαλλε τα Εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου.
Μετά από μια σύντομη διακοπή, στις 9.00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε κατά τον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου, όπου κοινώνησαν πολλοί χριστιανοί.
Μάλιστα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στην οποία ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Εμμανουήλ Κούγια, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησε Χορός Ιεροψάλτων υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Κουτούμπα.
Ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του Κληρικοί αναχώρησαν από την Σκιάθο το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και πάλι δια θαλάσσης, έως τα Βασιλικά και από εκεί, μετά από μια σύντομη στάση για προσκύνημα στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο, έφτασαν στη Χαλκίδα περί τις 4.00 το απόγευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]