Ο νέος Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας στον Πατριάρχη Θεόδωρο Β' (ΦΩΤΟ)

Του Νίκου Κάτσικα

Με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδος και Αιγύπτου, ο Πατριάρχης Θεόδωρος υποδέχτηκε χθες τον νέο Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Δρ Αμπντελαζίζ Κονσόουα, ο οποίος έφτασε στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου, για να μεταφέρει τις ευχές του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για το νέο έτος 2019 και τις εορτές που ολοκληρώθηκαν με τα Φώτα.
Μία υποδοχή ιδιαίτερα θερμή που δείχνει άλλη μία φορά τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών αλλά και μεταξύ της Αιγύπτου με το ιεραποστολικό Πατριαρχείο.
«Ευχαριστούμε στο πρόσωπό σας, τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, για την προστασία που παρέχει στο Πατριαρχείο μας», δήλωσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, υποδεχόμενος θερμά τον νέο Κυβερνήτη, ο οποίος προσήλθε στο χώρο της Μεγάλης Αίθουσας του Θρόνου, με την τιμητική συνοδεία πολλών εκπροσώπων του Στρατού, της Αστυνομίας και των Αρχών.
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος, τον οποίο συνόδευε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον αιγυπτιακό στρατό για την προστασία που παρέχει σε όλη τη χώρα και για τον αγώνα του για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας μίλησε με τιμητικά λόγια για το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αλλά και την προσφορά της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας στην Χώρα του Νείλου.
Το τιμητικό παρών έδωσε στην όλη εκδήλωση ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο Πλοίαρχος ΠΝ Παρίσης Κανούτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Το ζήτημα της Eκκλησίας της «Μακεδονίας» θα τεθεί μετά την επίλυση του ονοματολογικού

Για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας θα εξετάσει το ζήτημα της λεγόμενης «Εκκλησίας της Μακεδονίας» μετά την ολοκλήρωση της … [...]

Τι μέλλει γενέσθαι…;

Τι μέλλει γενέσθαι...;   Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ "ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ" από το κανάλι του ΣΤΥΛΟΥ … [...]

Η ανατροπή του Ευαγγελίου

Του Καθηγουμένου Πορφυρίου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βεροίας Τα παλιά τα χρόνια, και τα πιό παλιά, ο πλούτος ήταν η ευλογία του Θεού. τα πολλά παιδιά ήταν η ευλογία … [...]