Ο Νικαίας Αλέξιος και ο Α. Μαρτίνος στην Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως (ΦΩΤΟ)

Το καταπράσινο και δροσερό περιβάλλον της όμορφης Κατασκήνωσης στη Στεφάνη Βοιωτίας απολαμβάνουν τα κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου της 4ης Περιόδου, έκπληκτες από την άριστη φιλοξενία και τη μαγευτική τοποθεσία.
Με συναισθήματα ευγνωμοσύνης και χαράς δέχθηκαν τον Ποιμενάρχη τους, Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο, ο οποίος τις ευλόγησε τη Δευτέρα 12 Αυγούστου.
Η στοργή και η φροντίδα  του Σεβασμιωτάτου για τη νεότητα είναι σε όλους γνωστή. Για το λόγο αυτό βρίσκεται κοντά τους με  αγάπη  και έγνοια, για να ανταλλάξει σκέψεις μαζί τους, ευχόμενος η παραμονή τους να είναι γόνιμη και δημιουργική.
Η πνευματική ενίσχυση  που τα παιδιά λαμβάνουν στην Κατασκήνωση  είναι ουσιαστική και θεμελιώδης  και τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή.
Μετά την πρωϊνή προσευχή και την καθιερωμένη έπαρση της σημαίας όλοι κατευθύνθηκαν στην τραπεζαρία για να πάρουν το πρωϊνό τους. Η ώρα κύλησε ευχάριστα, τόσο με τα κατασκηνωτικά τραγούδια που ξεχωρίζουν για τον παλμό, όσο και με τις χρήσιμες συμβουλές και παραινέσεις του Μητροπολίτου.
Ευχάριστη έκπληξη απετέλεσε η επίσκεψη του Ευεργέτου των Κατασκηνώσεων κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ο οποίος διακρίνεται για την θερμή πίστη και την αγάπη του προς την Εκκλησία. Εκπλήρωσε την επιθυμία του να βρεθεί κοντά στα παιδιά και να δει το σπουδαίο έργο που προσφέρει η Μητρόπολη Νικαίας στους νέους.
Είναι γεγονός πως ο Τομέας Νεότητος της Μητροπόλεως προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες προς τη νεότητα όλο το έτος, με τις παιδικές, νεανικές και φοιτητικές συνάξεις, τις εορταστικές εκδηλώσεις, τη βράβευση των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τη φροντίδα και στήριξη απόρων φοιτητών, και βέβαια με τη λειτουργία αυτής της υποδειγματικής και πρότυπης κατασκήνωσης.
Ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές στο Νεανικό έργο και διένειμε χρήσιμα δώρα.
Τέλος, προσκάλεσε τις κατασκηνώτριες στον εορτασμό της μνήμης των Νεομαρτύρων της Μικρασιατικής Τραγωδίας του έτους 1922, που εορτάζεται επίσημα στην προσφυγούπολη Νίκαια και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Νικαίας, για να τιμήσουν από κοινού τους προγόνους τους, πού θυσιάστηκαν και έχυσαν αίμα για την αγάπη στο Θεό και την πατρίδα. Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται απευθείας από την Κρατική Τηλεόραση.
Η Πανήγυρις αυτή αποτελεί τη δεύτερη τοπική εορτή της Μητροπόλεως Νικαίας, ενώ η πρώτη είναι των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου της Νικαίας και εορτάζεται την Κυριακή προ της Πεντηκοστής στο ομώνυμο Μοναστήρι στο Σχιστό Περάματος.
{youtube}GfP3Nt9BCO8{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, γεννήθηκε στὸ Μονοδένδρι τῆς Αἰτωλοακαρνανίας, ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, ποὺ τοῦ ἔμαθαν τὰ πάντα … [...]