Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για πρώτη φορά στην Ρωσική Πρεσβεία στην Τουρκία

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Την Ρωσική Πρεσβεία στην Τουρκία επισκέφθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Να αναφερθεί ότι η επίσκεψη του Πατριάρχη είναι η πρώτη στην ιστορία της Σοβιετικής και Ρωσικής διπλωματίας στην Άγκυρα.
Ο Ρώσος Πρέσβης στην Τουρκία Αλεξέι Ερχώφ, ενημέρωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ιστορία και τη σύγχρονη ζωή των ρωσικών αποστολών στο εξωτερικό.
Επίσης ο Ρώσος Πρέσβης έδειξε στον Πατριάρχη τα πορτραίτα των επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών στην Τουρκία, μεταξύ άλλων και του Πρέσβη της Ρωσίας Αντρέι Καρλόφ, Ήρωα της Ρωσίας, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 2016.
Στη συνέχεια ο Πρέσβης κ. Ερχώφ συνόδευσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον αύλειο χώρο της Πρεσβείας, όπου σε ειδική θέση θα ανεγερθεί μνημείο προς τιμήν του αδικοχαμενου Πρέσβη Καρλόφ.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Μητροπολίτης Μαδύτου κ. Στέφανος, ο Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας, ο Μέγας Εκκλησιάρχης Βησσαρίων και ο Διάκονος της Σειράς Γρηγόριος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χειροθεσία Αρχόντων στον Καναδά

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, στη γιορτή του Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου … [...]

Άγιος Μαρίνος ο Γέρων (+18 Οκτωβρίου)

Ο Άγιος Μαρίνος ο Γέρων ήταν από την Ταρσό της Κιλικίας και έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284 - 304 ). Συνελήφθη διότι ήταν χριστιανός και οδηγήθηκε στον άρχοντα του … [...]