Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Χάγη (ΦΩΤΟ)

Στην Χάγη έφτασε το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος μετά το διήμερο Οικολογικό Συμπόσιο στο Άμστερνταμ, το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Λίγο πριν την αναχώρηση από την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, ο Παναγιώτατος είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και να ξεναγηθεί στην οικία της Άννας Φρανκ στο υδάτινο κανάλι Prinsengracht (Anna Frank Huis), μιας μικρής εβραιοπούλας, η οποία κατέγραψε τις δυσκολίες και τις διώξεις του λαού της κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο στο περίφημο ημερολόγιό της, και έγινε σύμβολο των κατατρεγμένων και των διωκομένων εν καιρώ πολέμου ανθρώπων.
Η επίσκεψη αυτή συγκίνησε πολύ τον Παναγιώτατο, αφού του έφερε μνήμες από την ανάγνωση του ημερολογίου της Άννας Φράνγκ, όταν ήταν φοιτητής στην κατά Χάλκη Ιερά Θεολογική Σχολή.
Αφιχθείς στην δεύτερη πρωτεύουσα της Ολλανδίας, ο Παναγιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Έλληνα Πρέσβυ κ. Νικόλαο Πλεξίδα στην πρεσβευτική κατοικία, όπου παρατέθηκε επίσημο δείπνο. Ο νέος Πρέσβυς της Ελλάδας στις Κάτω Χωρές καλωσόρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη με θερμούς λόγους και επικαλέστηκε τις Πατριαρχικές Ευχές και Ευλογίες για την έναρξη της θητείας του.
Σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο Παναγιώτατος θα έχει συντήσεις με την Γερουσία και στην συνέχεια με τον Βασιλέα της Ολλανδίας Γουλιέλμο-Αλέξανδρο στο Μέγαρο της Ειρήνης, ενώ στην συνέχεια θα επισκευτεί την Τουρκική Πρεσβεία.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο φύλακας Άγγελος κάθε ανθρώπου

Στην αρχή του Συμβόλου της Πίστεως ομολογούμε πίστη στον Θεό «ποιητήν οὐρανοῦ καί γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καί ἀοράτων». Μεταξύ αυτών των αοράτων … [...]

Ο λαγός και η χελώνα

– Ποιος θα τρέξει μαζί μου σήμερα; ……………… – Κανείς λοιπόν… Μα βέβαια, ποιος μπορεί να τα βάλει με τα πιο γρήγορα πόδια του κόσμου! Ο κυρ λαγός καθημερινά … [...]