Ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος της Ουκρανίας θα λειτουργήσει στην Αγία Σοφία Κιέβου

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Για πρώτη φορά μετά τον 17ο αιώνα Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος, θα τελέσει Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου.
Το γεγονός έκανε γνωστό ο ίδιος ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ (Σεβτσούκ), μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.
Ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος φανερά ενθουσιασμένος ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας, έδωσε άδεια να τελεστεί Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία.
“Θέλω να μοιραστώ μαζί σας, την μεγάλη μου χαρά. Το Υπουργείο Πολιτισμού έκανε δεκτό το αίτημά μας, να λειτουργήσουμε στον Ναό της Αγίας Σοφίας στις 7 Απριλίου, κατά την εορτή του Ευαγγελισμού” – δήλωσε ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος.
Επίσης ο κ. Σβιατοσλάβ πρόσθεσε: “Ως εκ τούτου, σας προσκαλώ θερμά όλους να συμμετάσχετε σε αυτό το ιστορικό γεγονός … Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν, ώστε όλοι να συμμετάσχετε στην Θεία Λειτουργία.”
Ακόμη να σημειωθεί ότι ο Επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτης Επιφάνιος, ενθρόνιστηκε πριν από λίγες ημέρες στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΑΡΕΙΑΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 19 Μαρτίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Χρυσάνθου και Δαρείας. Οι Άγιοι Μάρτυρες Χρύσανθος και Δαρεία έζησαν κατά τους χρόνους του βασιλέως Νουμεριανού (243 … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαρτίου, μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Τορναρά μαρτυρήσαντος εν έτει αφξδ΄ (1

Δημήτριος ο του Χριστού Αθλητής και Νεομάρτυς συνανεστρέφετο συχνάκις με τους Τούρκους και συνομιλών μετ’ αυτών, ήλεγχε την πίστιν των. Ημέραν δε τινά υπό του φθόνου … [...]

To «Ιερό Τριήμερο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής», μία αξιοσημείωτη άθληση, των πιστών αθλητών του Χριστού!

Αγαπητοί μου Αναγνώστες, με τη χάρη Του Θεού, αξιωνόμαστε να μετέχουμε στον αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Εσπερινό της … [...]