Ο Πάπας περιμένει από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας να επιδείξει αδελφική κοινωνία

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ο Πάπας Φραγκίσκος μεταβαίνει αύριο, Κυριακή 5 Μαϊου στη Βουλγαρία και στη συνέχεια στα Σκόπια, δύο χώρες στις οποίες κυριαρχεί η Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ οι Ρωμαιοκαθολικοί αποτελούν πολύ μικρή μειονότητα.
Κατά τη διάρκεια της επισκέψης του, ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτο και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Δύο μέρες πριν την επίσκεψή του, ο Πάπας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, απεύθυνεται προς τον λαό της Βουλγαρίας, τονίζοντας: “Η επίσκεψή μου θα γίνει σε πνεύμα ενότητας και ειρήνης”.
“Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου, θα έχω την τιμή να συναντήσω τον Πατριάρχη Νεόφυτο και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας. Μάζι, ας επιδείξουμε την επιθυμία για αδελφική κοινωνία μεταξύ των Χριστιανών” – προσθέτει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος.
Να αναφερθεί ότι όπως είχε γράψει η Romfea.gr ο Πάπας θα επισκεφθεί και τον Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, όπου σύμφωνα με την Εκκλησία της Βουλγαρίας δεν θα υπάρξει κοινή προσευχή, ενώ δεν επιτρέπεται σε κληρικούς να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις που αφορούν τον Ποντίφικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12060 – Άνθρωπον ουκ έχω

Ο παράλυτος του Ευαγγελίου παραδειγματίζει και μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο.«Άνθρωπον ουκ έχω», φώναζε ο παράλυτος, δείχνοντας την μοναξιά του, αντιμετωπίζοντας … [...]