Ο Πέτρο Ποροσένκο κάλεσε τον Πατριάρχη Θεόφιλο στην Ουκρανία

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα, Σάββατο 26 Ιανουαρίου το Γραφείο Τύπου του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο.
Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: “Με πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρου Ποροσένκο και του Μακαριωτάτου. Ο Πρόεδρος ευχήθηκε στον Πατριάρχη Θεόφιλο υγεία και επιτυχία στην Πατριαρχική του αποστολή.”
“Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων διαβεβαίωσε ότι θα προσεύχεται για την ειρήνη και την ευημερία της Ουκρανίας, καθώς και για την ενότητα των Ορθόδοξων Ουκρανών. Σημειώθηκε η εξαιρετική ιστορική σημασία δημιουργίας κανονικής τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, η οποία αντιστοιχεί στις αιώνιες φιλοδοξίες του ουκρανικού λαού” – προσθέτει η ανακοίνωση του Προέδρου Ποροσένκο.
Επίσης η ανακοινώσει τονίζει ότι “ο Πέτρο Ποροσένκο προσκάλεσε τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄ να πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη στην Ουκρανία, προκειμένου να κάνει κοινή προσευχή υπέρ της ειρήνης στη χώρα και στην Ευρώπη, καθώς και να ανοίξει διάλογο με την τοπική Εκκλησία της Ουκρανίας».
Τέλος να αναφερθεί ότι στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ποροσένκο στο Ισραήλ, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων δεν είχε επίσημη συνάντηση μαζί του για λόγους υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]