Ο παπαγάλος που σώθηκε λέγοντας την ευχή!

Όσιος Νεκτάριος της Όπτινας, (1853-1928).
Κάποτε επισκέφτηκαν τον στάρετς Νεκτάριο [στάρετς της Όπτινας] δυο καθηγηταί, οι Κομαρόβιτς και Άνιτσκωφ. Αυτοί είχαν κατά νουν να τον ρωτήσουν για την δύναμη του ονόματος του Θεού.
Εκείνος όμως τους πρόλαβε, πριν τον ρωτήσουν:
– Ακούστε, τους είπε, μια χαριτωμένη μικρή ιστορία.
Σε κάποιο σπίτι είχαν ένα παπαγάλο μέσα στο κλουβί. Η υπηρέτρια του σπιτιού ήταν ευλαβής χριστιανή και συχνά επαναλάμβανε την ευχή “Κύριε Ιησού Χριστέ…”.
Έτσι ο παπαγάλος έμαθε να λέει συνεχώς αυτήν την προσευχή.
Μια φορά όμως η υπηρέτρια έφυγε και ξέχασε το κλουβί ανοιχτό. Τότε ένας γάτος μπήκε στο δωμάτιο και χύμηξε προς το κλουβί.
Ο παπαγάλος άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω κραυγάζοντας με την φωνή της υπηρέτριας, “Κύριε Ιησού Χριστέ…”!
Αλλ’ επειδή ο γάτος φοβόταν πολύ την υπηρέτρια, μόλις άκουσε την φωνή της, το έβαλε έντρομος στα πόδια.
Και έτσι ο παπαγάλος με το “Κύριε Ιησού Χριστέ σώθηκε…”.
 
Οι δύο καθηγηταί έμειναν μ’ ανοιχτό το στόμα ακούγοντας αυτήν την ιστορία και παίρνοντας από τον Στάρετς την απάντηση στο ερώτημα τους, πριν καν του το θέσουν, έφυγαν ικανοποιημένοι.
 
Από το βιβλίο ο “Όσιος Νεκτάριος, Ο τελευταίος Μεγάλος στάρετς της Όπτινα”, έκδοση Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Ιεράς Μονής Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, Κάλαμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δώρο Χριστουγέννων

  Βρισκόμαστε παραμονες της μεγαλης εορτης των Χριστουγέννων. Ένα ερώτημα που μας γεννιέται ειναι το αν οι αποκαλουμενοι άθεοι θα σπεύσουν να λαβουν το δώρο των … [...]

11406 – Άγιον Όρος και Χαρακτική

Χώρος κατ’ εξοχήν προσκυνηματικός, το Άγιον Όρος ευνόησε την ανάπτυξη της χαρακτικής τέχνης. Η μεγάλη παραγωγή χαλκογραφιών, με γενικές απεικονίσεις του Αθω, τα … [...]

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος ή Γραδενίγος Σιγούρος (ή Σηκούρο). Η οικογενειά του … [...]