Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας με νέους του Κονγκό ψέλνουν το ''Αγνή Παρθένε''

Του Νίκου Κάτσικα

Ήταν ίσως από τις πιο συγκινητικές στιγμές της πρόσφατης ιεραποστολικής περιοδείας του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου στο Κονγκό Μπαραζαβίλ…
Συνοδευόμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμωνα και τον Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο, να συμψέλνει τον υπέροχο ύμνο «Αγνή Παρθένε», που οι νέοι ντόπιοι της όμορφης αυτής αφρικανικής χώρας έλεγαν σε άπταιστα ελληνικά, ενώ παράλληλα ψέλνουν και τη φήμη του Πατριάρχου στα γαλλικά.
Παιδιά, που γνωρίζουν κογκολέζικα και γαλλικά, να λένε αυτόν τον ύμνο στην ελληνική γλώσσα, αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει το πόσο ευλογημένη είναι η παρουσία του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, είναι ιδιαίτερα τιμητικό να βλέπει κανείς το πόσο μεγάλη τιμή περιποιεί το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, καταγράφοντας μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ την επίσκεψή του στη χώρα.
Αυτά τα δύο στιγμιότυπα, που μας έστειλε ο Μητροπολίτης Κονγκό Μπραζαβίλ κ. Παντελεήμων, που τόσο αγάπησε η Αλεξάνδρεια τα συνθέσαμε στο μικρό αυτό τηλεοπτικό αφιέρωμα.
Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Κυριακή, ο Πατριάρχης Θεόδωρος θα προστεί της ενθρονήσεως του νέου Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ.
{youtube}dD8bXje9NS8{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου

Ο μακαριστός Γέρων Γεώργιος Γρηγοριάτης, μιλώντας για την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού, τονίζει ότι η Υπεραγία Θεοτόκος έκανε τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού Πατρός … [...]

ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο 1821: Δειτε Ντοκιμαντερ του Ελλας – Ορθοδοξια, ιστορικες ταινιες και διαβαστε αποκαλυπτικα αρθρα για την Επανασταση και τους Αγωνιστες της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!ΒΙΝΤΕΟ: Ο π. Γ. Μεταλληνός μιλάει για το 1821 στο Ελλάς - ΟρθοδοξίαΗ ανυπολόγιστη πολεμική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επανάσταση του … [...]

Εννέα μήνες πριν….

Εννέα μήνες πριν από τη Γέννηση του Χριστού, στις 25 Μαρτίου, έχουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή την καλή είδηση (Ευαγγέλιο) που πήρε η Παναγία από τον Άγγελο … [...]