Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Ι.Μ. Ζιμπάμπουε (ΦΩΤΟ)

Το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ αφίχθη στο Χαράρε προκειμένου να πραγματοποιήσει πενταήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο.
Στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαράρε ο Μακαριώτατος υποδέχτηκε ο Διευθυντής Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών ως εκπρόσωπος του Προέδρου της χώρας, ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Γεώργιος Μαρκαντωνάτος, ο Πρέσβυς της Αιγύπτου Mohamed Fahmy, ο οικείος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ, οι Μητροπολίτες Ναιρόμπι κ. Μακάριος και Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης, ο Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου κ. Νέστορας Νέστορος, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων κ. Ελλού Κουμίδου, η Αρχόντισσα των Εκκλησιών κ. Αριάδνη Ψύλλου, ο π. Γεώργιος Σαγάνης, και τοπικοί και κοινοτικοί παράγοντες. Κατά την άφιξη του Πατριάρχη αποδόθηκαν τιμές Αρχηγού Κράτους, αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά ο Πατριάρχης έγινε δεκτός στην χώρα ως επίσημος καλεσμένος και φιλοξενούμενος του Προέδρου κ. Emmerson Mnangagwa.
Στην συνέχεια έγινε η επίσημη υποδοχή του Πατριάρχη στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως όπου στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Κυρίου εψάλλη Δοξολογία επί τη αφίξη του στην παρουσία των προαναφερθέντων, των ιθαγενών κληρικών και πλήθους κόσμου, μελών της παροικίας και Αφρικανών Ορθοδόξων.
Ο Σεβ. κ. Σεραφείμ καλοσώρισε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο ευχαριστώντας τον Θεό που ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος είναι πάντοτε κοντά στο ποίμνιό του, δίνοντας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο σε μια εποχή που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και τελευταίως το μεγάλο πρόβλημα της χολέρας που έχει μολύνει πέραν των πέντε χιλιάδων (επίσημα έχουν ανακοινωθεί 40 θάνατοι) και για αυτόν τον λόγο η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Πατριάρχης βαθειά συγκινημένος εξέφρασε την αγάπη του και την αγωνία του να προστατευθεί ο λαός της Ζιμπάμπουε και ιδαιίτερα τα παιδιά που συνήθως όταν υπάρχουν κρίσεις τα αθώα θύματα είναι τα παιδιά.
Τόνισε τη σημασία της επισκέψεώς του που θα συγκεντρωθεί σε τρεις τομείς: στους εορτασμούς των 50χρονων της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε, την 14ην Επέτειο της εκλογής του στον Πατριαρχικό Θρόνο του Αποατόλου Μάρκου και τους ετήσιους εορτασμούς της οσιακής μορφής της Μητρός Ευτέρπης.
Στα πρόσωπα των εκπροσώπων των χωρών της Ζιμπάμπουε, της Ελλάδος, της Αιγύπτου και της Κύπρου ευχαρίστησε τις Κυβερνήσεις τους για την ηθική και υλική στήριξη του Ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχείου.
Ευχρίστησε επίσης την ηγεσία της παροικίας για την στήριξή της τοπική εκκλησία και συνεχάρη τους Ιθαγενείς κληρικούς και κατηχητές για την συμβολή τους την μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην τοπική κοινωνία.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ζιμπάμπουε ο Μακαριώτατος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας, θα επισκεφθεί Ιεραποστολικά Κέντρα, θα τελέσει ομαδικές βαπτίσεις και θα διανήμει τρόφιμα και ρουχισμό στον τοπικό πληθυσμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κάποιο λάθος πρέπει να έγινε…

Ο προσκυνητής της Ιεράς Μονής μας [Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου], Ίκαρος Πετρίδης, περιγράφει σε επιστολή του, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2006, –στήν οποία επισυνάπτει και την … [...]

Γιατί ζούμε;

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου στην πρώτη φετινή σύναξη των νέων στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. Σε αυτή του την … [...]

Η τραγουδίστρια της νίκης

– Σήμερα, παιδιά, καθώς πλησιάζει και η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα μιλήσουμε για τη Σοφία Βέμπο, την «τραγουδίστρια της νίκης, δήλωσε η δασκάλα της μουσικής καθώς … [...]