Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Μοναστήρι της Αγίας Ματρώνας (ΦΩΤΟ)

ΜΟΣΧΑ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Την Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης Μόσχας όπου φυλάσσεται η λάρνακα της Αγίας Ματρώνας της αόμματης, επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’.
Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας έτυχε λαμπρής υποδοχής από την Καθηγουμένη Θεοφανία, την αδελφότητα και πλήθος πιστών.
Η Καθηγουμένη αφού καλωσόρισε τον Πατριάρχη Θεόδωρο, τον συνόδευσε στο ναό όπου φυλάσσεται το σκήνωμα της Αγίας.
Ο Πατριάρχης γονατιστός και δάκρυα στα μάτια προσευχήθηκε ενώπιον της ιερής λάρνακας, και εν συνεχεία ασπάστηκε την Τιμία Κάρα της Αγίας Ματρώνας.
“Οσες φορές την επικαλέστηκα την Αγία Ματρώνα με άκουσε και με βοήθησε” ανέφερε προς την Ηγουμένη ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β .
Επίσης ο Πατριάρχης ανέφερε ότι “κάθε φορά που έρχομαι στη Ρωσία, θέλω πρώτα να έρχομαι να προσκυνώ την Αγία Ματρώνα, γι΄ αυτό και εγώ σας περιμένω στην Αλεξάνδρεια να σας τιμήσω και να ανταποδώσω την αγάπη σας”.
Κλείνοντας ο Πατριάρχης Θεόδωρος υπογράμμισε: “Πάντα προσεύχομαι για την εσάς γερόντισσα, την αδελφότητα, αλλά και για τα υπέροχα παιδάκια, διότι όλα τα παιδιά είναι του Θεού”.
Από την πλευρά της η Καθηγουμένη Θεοφανία, ευχάριστησε τον Μακαριώτατο για την ευλογία να επισκεφθεί την Ιερά Μονή, και ευχήθκε να έχει πολυετή διακονία στον Θρόνο του Αγίου Μάρκου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πληρωτικά.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 10 Δεκεμβρίου 2017. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Μηνύματα της επισκέψεως Ερντογάν

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανρουπόλεως κ. Ανθίμου Ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας στις 10 Νοεμβρίου 2017 κατά την τελετή που διοργανώθηκε στο Ak Saray (μτφ. Λευκό … [...]

30χρονα Σχολής Αγίας Μαρίνας Ιλισίων

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 7 μ.μ. στον ιερό ναό αγίας Μαρίνης Άνω Ιλισίων θα πραγματοποιηθεί ψαλτική εκδήλωση-αφιέρωμα στα 30 χρόνια λειτουργίας της Σχολής … [...]