Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης στην Ι.Μ. Ταμασού (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2018 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, κληρικοί και μέλη του προσωπικού της Μητροπόλεως, υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη μετά της τιμίας συνοδείας αυτού, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μακαριώτατο Πατριάρχη τον συνόδευε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, τους οποίους συνδέει χρόνια αδελφική φιλία.
Αφού ο Μακαριώτατος έτυχε της θερμής υποδοχής, ο Πανιερώτατος προσέφερε πλούσιο κέρασμα στο συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως. Εκεί είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία της Αντιοχείας με τον βάναυσο πόλεμο στην Συρία. Ο Μακαριώτατος έτυχε της στήριξης όλων των παρευρισκομένων.
Κατά την διάρκεια της επισκέψεως του Μακαριωτάτου παρευρέθηκαν, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδρίτης κ. Ελισσαίος και ο Μέγας Ευεργέτης της Μητροπόλεως μας κ. Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ.
Ακολούθως ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στον Ρωσικό Ιερό Ναό της Μητροπόλεως μας όπου και εκεί έτυχε υποδοχής από τον προϊστάμενο και την χορωδία του ιερού ναού.
Μετά το πέρας της επισκέψεως στην Μητρόπολη Ταμασού, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ηρακλειδίου Προδρόμη μοναχή, υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο στην αναφερθείσα Ιερά Μονή με πάσα τάξη και ευλάβεια.
Στην συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι έτυχαν της θερμής φιλοξενίας της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης και της συνοδείας της, προσφέροντας πλούσιο γεύμα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μέγας Κανών: Σπουδάζοντας την μετάνοια.

..Πηγὴν ζωῆς κέκτημαι σὲ τοῦ θανάτου τὸν καθαιρέτην, καὶ βοῶ σοι ἐκ καρδίας μου πρὸ τοῦ τέλους· Ἥμαρτον, ἱλάσθητι, σῶσόν με.. Μεγας Κανων, Αγιου Ανδρεα Κρητης. Απο το … [...]

25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες τόσο στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όσο … [...]

«Γενηθήτω το θέλημά σου..»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]