Ο Πατριάρχης Γεωργίας έπαυσε τον Τσκονδίτι Πέτρο

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Στην παύση του Επισκόπου Τσκονδίτι κ. Πέτρου προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Γεωργίας.
“Η Ιερά Σύνοδος έλαβε μια άνευ προηγουμένου απόφαση, προσωπικά ο Πατριάρχης με απομάκρυνε άδικα από τον Αρχιερατικό μου βαθμό. Πιστεύω ότι ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι η αποκάλυψη της αμαρτίας του σοδομισμού στη Γεωργιανή Εκκλησία. Το έθνος έχει έναν Πρόεδρο Συνόδου εμμονικού με την αμαρτία της σοδομίας”, δήλωσε ο Επίσκοπος Πέτρος σε δημοσιογράφους φεύγοντας από το Πατριαρχείο Γεωργίας.
Ο Επίσκοπος Πέτρος δήλωσε ότι παύθηκε από τη θέση του Επισκόπου, επειδή υπέβαλε ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του Πατριάρχη Ηλία Β’.
“Όσον αφορά τη στάση μου και το θέμα μου, και για όσους από εσάς αναρωτιέστε για την τιμωρία, θα έλεγα ότι εάν η σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου μετατραπεί σε Πιλάτο, όλα είναι δυνατά” – δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσκονδίτι Πέτρος.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Επίσκοπο Τσκονδίτι, η Ιερά Σύνοδος έλαβε ομόφωνα απόφαση να απευθύνει αίτηση για την απελευθέρωση του π. Γεωργίου Μαμαλάντζε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12733 – Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου. Τιμάται η Μνήμη του κτίτορά της Αγίου Στεφάνου Μιλούτιν (30 Οκτωβρίου/12 Νοεμβρίου)

Ὁ Στέφανος Οὔρεσης Β', ἕνας τῶν ἐπιφανεστέρων Σέρβων Ἡγεμόνων τῆς Δυναστείας τῶν Νεμανιδῶν. Ἦταν γιός τοῦ Κράλη τῆς Σερβίας Οὔρεση Α' (ὁσίου … [...]