Ο Πατριάρχης Μόσχας κατηγορεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο για επιθετικότητα

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Για επιθετικότητα και ωμή παρέμβαση σε κανονικό έδαφος της Ρωσικής Εκκλησίας, κατηγόρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας σε συνέδριο ανέφερε ότι “η δημιουργία Αυτοκέφαλης Εκκλησίας στην Ουκρανία, αποτελεί αντικανονική και επιθετική παρέμβαση της Κωνσταντινούπολης στην εσωτερική ζωή της Ρωσικής Εκκλησίας”.
Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος, ανέφερε ότι μιλάει με “πόνο”, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι “η Εκκλησία της Ρωσίας δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το Φανάρι”.
“Ας θυμηθούμε όταν η Ρωσία πέρασε αθεϊστικές διώξεις και η Κωνσταντινούπολη τότε έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να αρπάξει τμήματα που της ανήκαν: Εσθονία, Φινλανδία, Πολωνία και Λετονία” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μακεδονία: Η Κιβωτός της Ρωμηοσύνης

Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος Ἡ Ιερά Μητρόπολή μας, Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου, ἀφιερώνει τό Ἡμερολόγιό της 2019 στήν «Μακεδονία μας». Στήν ἔκδοση αὐτή ὑπάρχει καί ἡ … [...]

Βεβήλωσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Χίου

Του Παντελή Φύκαρη Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, γέμισαν τον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της … [...]