Ο Πατριάρχης Μόσχας παρέδωσε λείψανο του Αγίου Σεραφείμ Σαρώφ στην Εκκλησία της Ρουμανίας

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Στην Ρουμανία βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.
Ο Πατριάρχης Μόσχας έφτασε στη Ρουμανία κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, ώστε να συμμετάσχει στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τον Άγιο Δημήτριο τον Νέο που θα ξεκινήσουν αύριο, Παρακευή 27 Οκτωβρίου.
Πριν λίγες ημέρες το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr είχε δημοσιοποιήσει την πληροφορία, πως ο Πατριάρχη Μόσχας θα δωρίσει στον Πατριάρχη Δανιήλ τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Ρουμανίας είχε κάνει αίτημα προς τον Πατριάρχη Μόσχας για τεμάχιο ιερού λειψάνου, το οποίο σήμερα μετέφερε και πρόσφερε προσωπικά ο κ. Κύριλλος στην Εκκλησία της Ρουμανίας.
Να αναφερθεί ότι ο Πατριάρχης Μόσχας την στιγμή που παρέδωσε το ιερό λείψανο στον Πατριάρχη Ρουμανίας, αναφέρθηκε στην ενότητα της Εκκλησίας, την ειρήνη και την αγάπη, αξίες τις οποίες δίδασκε ο Άγιος Σεραφείμ.
Ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής Εκκλησίας φανερά συγκινημένος από την παραλαβή του ιερού λειψάνου, τόνισε ότι όλοι ανήκουμε σε μια Εκκλησία την Εκκλησία του Ιησού Χριστού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τι σημαίνει να είσαι χριστιανός;

π.Θεμιστοκλή Μουρτζανού Ποιο είναι το πρακτικό όφελος να είναι κάποιος χριστιανός; Αυτό είναι το ερώτημα που πολλοί άνθρωποι, ιδίως νέοι, διατυπώνουν στην εποχή … [...]

Ομολογία πίστεως στον εργασιακό χώρο…

Αποτελεί μία καθημερινή κατάσταση το φαινόμενο, οι άνθρωποι που ακολουθούν πνευματική ζωή, να αντιμετωπίζουν κυρίως στον εργασιακό τους χώρο, κάποια συμπεριφορά που τους … [...]

Γιατί θυμώνουμε…

– Γέροντα, εγώ νομίζω ότι δεν θυμώνω, αλλά απλώς νευριάζω. – Πώς γίνεται αυτό, βρε παιδί; Αν νευριάζης, πρέπει να εξετάσης να δης μήπως έχεις το πάθος του θυμού. Άλλο αν … [...]