Ο Πατριάρχης Σερβίας καλεί τον Πρόεδρο στη Σύνοδο για το θέμα του Κοσσόβου

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επίσημη πρόσκληση στον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς να παραστεί στην απογευματινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, απεύθυνε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριάρχης, τα Μέλη της Συνόδου και ο Πρόεδρος της χώρας θα μιλήσουν για το θέμα του Κοσσόβου και της Μετόχια.
«Είναι μεγάλη τιμή και ευκαιρία για μένα που θα παραστώ σήμερα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Σερβίας, και θα μιλήσουμε από κοινού για το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας. Επίσης θα απαντήσουμε σε όλα τα ψεύδη που παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ» ανέφερε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Επίσης ο Πρόεδρος Βούτσιτς τόνισε ότι «καμία κυβέρνηση στη Σερβία δεν έχει επενδύσει τόσο πολλά στην ιερά μας” και συμπλήρωσε λέγοντας ότι “η ολοκλήρωση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα είναι εθνικής σημασίας, όχι μόνο για την εκκλησία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.»
Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι στην συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο θα παραστεί και ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ, κατόπιν πρόσκλησης του Πατριάρχη Ειρηναίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12060 – Άνθρωπον ουκ έχω

Ο παράλυτος του Ευαγγελίου παραδειγματίζει και μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο.«Άνθρωπον ουκ έχω», φώναζε ο παράλυτος, δείχνοντας την μοναξιά του, αντιμετωπίζοντας … [...]