Ο Πρόεδρος της Ουκρανικής Βουλής στον Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β΄

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

“Η ορθόδοξη εκκλησία της Γεωργίας δεν θα προβεί σε καμία εκτίμηση μέχρι να δημοσιοποιηθεί η επίσημη θέση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας, σχετικά με την εκχώρηση αυτοκεφαλία στην Ουκρανία” δήλωσε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β’ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο της Ουκρανικής Βουλής Αντρέι Παρούμπι στην Τιφλίδα.
Ο Πρόεδρος της ουκρανικής Βουλής συζήτησε με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία, διεξοδικά το θέμα της Ουκρανίας, ενώ τον ενημέρωσε και για την συνάντηση που είχε με τους Έξαρχους του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Πατριάρχης Ηλίας κράτησε ουδέτερη στάση επί του θέματος, υπογραμμίζοντας ότι όλα πρέπει να γίνουν βάσει των ιερών κανόνων.
Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr μια ημέρα νωρίτερα το Πατριαρχείο Γεωργίας, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κάποιο λάθος πρέπει να έγινε…

Ο προσκυνητής της Ιεράς Μονής μας [Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου], Ίκαρος Πετρίδης, περιγράφει σε επιστολή του, με ημερομηνία 19 Ιουλίου 2006, –στήν οποία επισυνάπτει και την … [...]

Γιατί ζούμε;

Ομιλία του Ιερομονάχου Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου στην πρώτη φετινή σύναξη των νέων στο Μετόχι της Αναλήψεως της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα Αττικής. Σε αυτή του την … [...]

Η τραγουδίστρια της νίκης

– Σήμερα, παιδιά, καθώς πλησιάζει και η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου θα μιλήσουμε για τη Σοφία Βέμπο, την «τραγουδίστρια της νίκης, δήλωσε η δασκάλα της μουσικής καθώς … [...]