Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων στον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης στην Καλαμπάκα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Γιαγιάκος αφού εξέθεσε πολύ συνοπτικά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη το σχέδιο δράσεων του Επιμελητηρίου, επικεντρώθηκε σε μια από τις δράσεις αυτές που αφορά τον θρησκευτικό τουρισμό.
Τον ενημέρωσε ότι η διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων στους κλάδους εκκλησιαστικών ειδών και θρησκευτικού τουρισμού έχει πραγματοποιηθεί ήδη δύο φορές στην Καλαμπάκα, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες με ξένους επιχειρηματίες από ομόδοξες χώρες με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών και την ενίσχυση του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού της περιοχής μας. Μια πανελλήνια δράση που έχει καθιερωθεί να διεξάγεται στο φυσικό της χώρο, στο παγκόσμιας ακτινοβολίας μοναστηριακό κέντρο των Μετεώρων.
Απώτερος σκοπός αυτής της δράσης είναι η Καλαμπάκα να θεσπιστεί ως τόπος διεξαγωγής εκκλησιαστικών συνεδριών μεταξύ όλων των ορθοδόξων χωρών.
Ειδικότερα, η περιοχή αυτή κάτω από τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων να γίνει ο τόπος συσκέψεων και το κέντρο λήψης αποφάσεων των ορθοδόξων χωρών σε όλα τα επίπεδα των κοινωνικό – οικονομικών ζητημάτων.
Η περιοχή των Μετεώρων να γίνει το κέντρο της Ορθοδοξίας. Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του, συμφώνησε λέγοντας ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα.
Διαβεβαίωσε, ότι λόγω της σπουδαιότητας της δράσης θα είναι συμπαραστάτης και ενεργός υποστηρικτής ακόμη κι αν χρειαστεί να αναληφθούν από κοινού δράσεις στα ορθόδοξα Πατριαρχεία.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Mακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μέγας Κανών: Σπουδάζοντας την μετάνοια.

..Πηγὴν ζωῆς κέκτημαι σὲ τοῦ θανάτου τὸν καθαιρέτην, καὶ βοῶ σοι ἐκ καρδίας μου πρὸ τοῦ τέλους· Ἥμαρτον, ἱλάσθητι, σῶσόν με.. Μεγας Κανων, Αγιου Ανδρεα Κρητης. Απο το … [...]

25η Μαρτίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες τόσο στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου όσο … [...]

«Γενηθήτω το θέλημά σου..»

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία της … [...]