Ο Σιδηροκάστρου Μακάριος στο Άγιον Όρος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος με τη συνοδεία του μετέβη στο Άγιον Όρος την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, προσλεκλημένος των Πατέρων του Ιερού Κελίου της Ι. Μονής Παντοκράτορος, Αγίου Γεωργίου Καψάλας όπου προεξήρχε στις Ιερές Ακολουθίες επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου κατά το Αγιορείτικο ημερολόγιο.
Τόσο στην Ακολουθία του εσπερινού όσο και στη θεία λειτουργία συμμετείχαν μοναχοί από τις γύρω Μονές και από κελιά.
Στους χορούς έψαλλαν μοναχοί αλλά και λαϊκοί Ιεροψάλτες από την Ρουμανία όπου απέδωσαν τους ύμνους και στην ελληνική γλώσσα και στη ρουμανική.
Μετά από τις Ιερές Ακολουθίες του εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας παρετέθη τράπεζα όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον π. Πετρώνιο γέροντα του Ιερού Κελίου.
Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος επισκέφθηκε την Ι. Μ. Ξενοφώντος όπου και εκεί τιμάται η μνήμη του Αγίου Γεωργίου λαμπρά και πανηγυρικά και μαζί με τον εκεί προσλεκλημένο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τον Καθηγούμενο της Ι. Μ. Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο, τον Καθηγούμενο της Ι. Μ. Παντοκράτορος Γέροντα Γαβριήλ, τους πατέρες της Μονής και κληρικούς προσκυνητές τέλεσαν το Κτητορικό Μνημόσυνο.
Το πρωί της Τρίτης 24 Απριλίου (παλαιό εορτολόγιο) οι Σεβασμιώτατοι Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τέλεσαν την Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ξενοφώντος κτήτορος της Ιεράς Μονής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]