Ο Τελμησσού Ιώβ στην Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά Βεροίας (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο του Λαζάρου 20 Απριλίου το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επισκέφθηκε προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.
Τους Αρχιερείς υποδέχθηκε εγκάρδια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Παντελεήμων Κορφιωτάκης και η οικεία Μοναστική Αδελφότητα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιώβ προσκύνησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Δοβρά, τον υπό ανέγερση Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού και το ιερό λείψανο που θησαυρίζεται εντός αυτού.
Κατά την προσκυνηματική αυτή επίσκεψη ο Σεβασμιώτατος κ. Ιώβ θυμήθηκε τη πρώτη επίσκεψή του στην Ημαθία, πρινα πό 10 περίπου χρόνια, ενημερώθηκε για την ιστορία και τη σύγχρονη διακονία της Ιεράς Μονής και έδωσε την ευλογία του στα μέλη της Αδελφότητας.
Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων παρέσχε την πατροπαράδοση μοναστηριακή φιλοξενία, ξενάγησε τους Αρχιερείς και τους συνοδούς τους, ενώ προσκάλεσε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιώβ να συμμετάσχει σε κάποια από τις τοπικές πανηγύρεις, εφόσον το επιτρέψουν οι πολυεύθυνες υποχρεώσεις του.
Τέλος, οι φιλοξενούμενοι Αρχιερείς αντάλλαξαν τις ευχές τους ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα τόσο με τον οικείο Ιεράρχη κ. Παντελεήμονα όσο και με τους Πατέρες της Ιεράς Μονής.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]