Ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας στο Φανάρι

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα, στο Φανάρι, ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο (Péter Szijjártó).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν «στη ζωή της Μητρός Εκκλησίας και των Χριστιανών Ορθοδόξων που διαβιούν στην Ουγγαρία», ενώ ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την κυβέρνηση της χώρας για την παραχώρηση μεγάρου στο κέντρο της Βουδαπέστης προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της εκεί Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Παρέστησαν ο πρέσβης της Ουγγαρίας στην Άγκυρα, Βίκτορ Μάτις (Viktor Mátis), ο γενικός πρόξενος της χώρας στην Κωνσταντινούπολη Balázs Hendrich, συνεργάτες του υπουργού, αλλά και οι μητροπολίτες Γερμανίας Αυγουστίνος και Αυστρίας Αρσένιος, ο οποίος είναι και έξαρχος Ουγγαρίας, και ο Δευτερεύων Νήφων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγ

Ευστάθιος ο εν Αγίοις Πατήρ ημών, ο Ομολογητής, ήτο κατά τους χρόνους του πρώτου εν τοις βασιλεύσι των Χριστιανών Κωνσταντίνου του Μεγάλου, εν έτει τκδ΄ (324), … [...]