Ο ΥΦΥΠΕΞ Μ. Μπόλαρης στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Μάρκος Μπόλαρης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη και τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαίρετο κλίμα, συζητήθηκαν ανάμεσα σε άλλα οι προοπτικές επίλυσης του εθνικού θέματος, οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους αλλά και τα επίκαιρα προβλήματα τής ανά το παγκόσμιο Ορθοδοξίας και οι τρόποι επίλυσής τους.
Ο Μακαριώτατος επισήμανε ότι μόνο με την αρμονική συνεργασία όλων μπορεί να υπάρξουν λύσεις τόσο σε εθνικό όσο και θρησκευτικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν, για το καλό πρωτίστως του λαού του Θεού και την αποφυγή σκανδαλισμού των πιστών.
Από την πλευρά του ο κ. Μπόλαρης για ακόμη μία φορά εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την αγαστή συνεργασία του με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, επισημαίνοντας ότι είναι πάντοτε επωφελής η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων ιδιαίτερα για μείζονα θέματα της Ορθοδοξίας.
Στη συνέχεια παρετέθη γεύμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή προς τιμήν του Υφυπουργού Εξωτερικών, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στους εορτασμούς συμπλήρωσης δέκα ετών λειτουργίας του Ι. Ναού της του Θεού Σοφίας Στροβόλου, καθώς επίσης και ο Καθηγούμενος της αγιορειτικής Μονής της Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. κ. Ελισαίος, ο οποίος θα είναι ο κύριος ομιλητής κατά την αυριανή εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προαναφερθέντος Ι. Ναού.
Επίσης, παρών στο γεύμα, κατόπιν πρόσκλησης του Μακαριωτάτου, ήταν κι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Προτού να κυβερνήσει

Προτού να κρατήσει κανένας το τιμόνι, πρέπει να έχει κάνει κωπηλάτης, να έχει φυλάξει την πρώρα και να έχει παρακολουθήσει τους ανέμους, προτού να κυβερνήσει αυτός ο … [...]

Πόλεμος ή Ειρήνη;

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 13 Νοεμβρίου 2018. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]