Ο Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης Αντώνιος στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Με τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, ο Προϊστάμενος της Διευθύνσεως του Πατριαρχείου Μόσχας επί ιδρυμάτων εξωτερικού.
Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Αντώνιος πραγματοποιεί σύντομη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αντώνιος, μετέφερε πρωτίστως τις ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου στον Μακαριώτατο.
Ο Ρώσος Ιεράρχης ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδας για το έργο της υπό την προϊσταμενία του Διευθύνσεως, καθώς και τη σύγχρονη κατάσταση των επαρχιών και ενοριών του Πατριαρχείου Μόσχας στο εξωτερικό.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος και ο Μητροπολίτης Αντώνιος, έθιξαν μια σειρά ζητημάτων της διορθόδοξης ημερήσιας διατάξεως.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Ιερομόναχος Γρηγόριος Σοκολόφ, στέλεχος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

To τεράστιο βιολί

Η Κατερίνα μπήκε στο ωδείο. Μια πολύ ευγενική κυρία της είπε να περιμένει έξω από μια αίθουσα. Σε λίγο θα έκανε το πρώτο της μάθημα στο βιολοντσέλο. Ήταν πολύ χαρούμενη … [...]

Σόλων ο Αθηναίος

Ένας κοσμογυρισμένος σοφός ήταν ο Σόλωνας από την Αθήνα. Είδε και άκουσε πολλά στα εμπορικά του, κυρίως, ταξίδια και με την εμπειρία και τη σοφία του αγάπησε και ύμνησε … [...]