Πάνδημη υποδοχή της χείρας του Αγίου Νεκταρίου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκης | Χρήστος Καναρόπουλος

Τη θαυματουργή δεξιά χείρα του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 2 Μαΐου 2019, με τις πρέπουσες τιμές και τον προσήκοντα σεβασμό, ο ευλαβής Λαός της Θεσσαλονίκης.
Το ιερό θησαύρισμα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης κόμισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Πουλάκης, της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, και το υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού που κατέκλυσε τους δρόμους περιμετρικά του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίας Λαοδηγήτριας), στην άνω πόλη της Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και στρατιωτικού αγήματος πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Λαοδηγήτριας και του Ιερού Λειψάνου στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης όπου και κατέληξε στον πανηγυρίζοντα Ναό.
Το θαυματουργό λείψανο του δημοφιλούς Αγίου έρχεται προς αγιασμό των πιστών και του τόπου, κατά την πανήγυρή του, την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και θα παραμείνει μέχρι τις 8 Μαΐου 2019.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του αγίου λειψάνου του Αγίου 20ού αιώνα θα πραγματοποιούνται καθημερινά λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου που σφράγισε με τη θαυμαστή ζωή του, το έργο και τα συγγράμματα του το τέλος του 19ου αιώνα και ολόκληρο τον 20ό, ενώ τον 21ο αιώνα πιστοί συνεχίζουν να ανακαλύπτουν τις ποικίλες διαστάσεις της αγίας προσωπικότητάς του και να γίνονται κοινωνοί της αέναης χάριτος που αξιώθηκε, ως σκέπη, παραμυθία και συνεχή προστασία.
Αμέσως τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Νικηφόρου, με τη συμμετοχή Πατέρων και του Προϊσταμένου του Ναού, Παν. Αρχίμ. Βαρνάβα Γιάγκου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ των άλλων παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη κα Βούλα Πατουλίδου και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Κούβελα και Ζέρβα, κ.α.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]