Πάνδημη υποδοχή Τιμίων Καρών των Αγίων Αναργύρων στη Νέα Σμύρνη (ΦΩΤΟ)

Νέα Σμύρνη | Δήμητρα Παναγοπούλου

Τις Τίμιες Κάρες των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης από την Ιερά Μονή Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου 2019 με τις πρέπουσες τιμές, ο ευλαβής λαός της Νέας Σμύρνης.
Τις Τίμιες Κάρες κόμισε ο Ιερομόναχος Νικόλαος και τις υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Ιερός κλήρος, Αρχές της πόλεως της Νέας Σμύρνης και πλήθος πιστών στα Προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Νέας Σμύρνης.
Οι Τίμιες Κάρες των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης, οι οποίες φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, φιλοξενούνται για πρώτη φορά στην Αττική και θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι και την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7:00 π.μ. έως τις 9:30 μ.μ. όπου και θα πραγματοποιούνται καθημερινά λατρευτικές και άλλες εκδηλώσεις προς τιμή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.
Αμέσως τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Τσουρό, του συνεφημέριου του Πρωτοπρεσβύτερου π. Αντωνίου Στασαρέκου και πλειάδα Ιερέων και Ιεροδιακόνων.
Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παντελεήμονος του Αγίου Όρους για την άδεια της κομίσεως των Τιμίων Καρών στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Σμύρνης και τους Ιερομονάχους Νικόλαο και Ζωσιμά για την μεταφορά αυτών.
“Η Θεότητα του Κυρίου δεν διεχωρίζεται από το σώμα το οποίο προσέλαβε κατά την τριήμερο ταφή, έτσι ακριβώς και η χάρη που προσέβαλαν από το Θεό οι “αθλητές” της πίστεως εξακολουθεί να παραμένει και μετά την κοίμηση τους και μαζί με τα λείψανα τους. Έτσι βλέπουμε λείψανα Αγίων να θαυματουργούν, να αναβλίζουν μύρο, να επιτελούν θαύματα” ανέφερε χαρακτηριστηκά ο Σεβασμιώτατος.
Ο ενοριακός ναός των Αγίων Αναργύρων θεμελιώθηκε το 1910 περίπου παραμένοντας απλώς προσκύνημα μέχρι το 1930 οπότε και άρχισε να ανεγείρεται η πρώτη μικρή εκκλησία, ενώ τη δεκαετία του 1960 χτίστηκε ο σημερινός μεγάλος ναός.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

"Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου"

  "Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου, στην αυλή σου, να σκύψω στα κατώφλια σου τα τρισαγαπημένα, όπου με πόθο αχόρταγο το λαχταρεί η ψυχή μου. Η σάρκα μου … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]