Πάπας Φραγκίσκος: ''Ήρθα εδώ ως προσκυνητής'' (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐοθ στο Πατριαρχικό Μέγαρο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ρουμανίας κ. Δανιήλ και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου.
”Ήρθα εδώ ως προσκυνητής που θέλει να δει την Εικόνα του Κυρίου στην εικόνα των αδελφών” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία του.
Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Δανιήλ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην συνάντηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ με τον Πατριάρχη Ρουμανίας Θεόκτιστο το 1999.
”Οι Προκάτοχοί μας, μας καλούν να υπερασπιζόμαστε και να προωθούμε την πίστη στον Χριστό και τις χριστιανικές αξίες στην εκκοσμικευμένη Ευρώπη” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τον νέο Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού στο Βουκουρέστι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Θαύματα της Αγίας Ζώνης» – Νέα έκδοση

Το βιβλίο προλογίζει ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. Απόσπασμα από τον πρόλογο «Τα έργα του Θεού και των Αγίων Του, που δεν μπορεί να ερμηνεύσει … [...]