Πάσχα χωρίς φαρμακωμένη καρδιά

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Κάνοντας μια ειλικρινή αυτοεξέταση, θα διαπιστώναμε ότι έχουμε ανάγκη, το έχουμε μεγάλη ανάγκη, το φετινό Πάσχα να γίνει η εκκίνηση μιας άλλης ζωής, μιας διαφορετικής πορείας. Πιο κοντινής στο Χριστό και πιο κοντινής στους άλλους ανθρώπους.
Πέρασε και η φετινή ημέρα του Πάσχα. Με πολλές ευχές, τσουγκρίσματα αβγών, φαγοπότι και μεταξύ όλων αυτών κάτι ψελλίσαμε και μουρμουρίσαμε περί της Ανάστασης του Χριστού.
Γεμίσαμε το στομάχι μας, ας νοιαστούμε και η καρδιά μας να μην παραμένει αδειανή, φαρμακωμένη, χωρίς αληθινά ενδιαφέροντα, με έλλειψη πόθων και επιδιώξεων.
Χαρήκαμε για λίγο από τις θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, χρειάζεται ωστόσο να ξεκοπούμε από τη ζούγκλα, το χάος και το σκοτάδι μέσα μας.
Το Πάσχα είναι μήνυμα αγάπης, γι’ αυτό ας προσπαθήσουμε να κάνουμε ανακωχή με το μίσος, την ψευτιά, την απάτη, τον φτηνό εσωτερικό κόσμο μας.
Το Πάσχα είναι ευκαιρία αλλαγής, γι’ αυτό ας κατορθώσαμε να ξεφύγουμε από τα απλωμένα επικίνδυνα πλοκάμια της εκτροπής και του πνευματικού θανάτου.
Το Πάσχα, είναι αφορμή ανανέωσης και ανύψωσης, αν δεν παραμείνουμε αμετακίνητοι στα άγρια ήθη, τις σάπιες ιδέες, τις φθοροποιές αντιλήψεις, τα αρρωστημένα «πιστεύω», τη διάχυτη ξετσιπωσιά, την ασυδοσία.
Να δώσουμε τη δυνατότητα στον εαυτό μας το Πάσχα να μας «ζωντανέψει», διώχνοντας την ψευδαίσθηση ότι περνάμε καλά και είμαστε ευτυχισμένοι, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε “πεθαμένοι”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

12060 – Άνθρωπον ουκ έχω

Ο παράλυτος του Ευαγγελίου παραδειγματίζει και μπορεί να διδάξει τον σύγχρονο άνθρωπο.«Άνθρωπον ουκ έχω», φώναζε ο παράλυτος, δείχνοντας την μοναξιά του, αντιμετωπίζοντας … [...]