Πάφου για αμβλώσεις: ''Διαφωνεί αλλά συγχωρεί η Εκκλησία της Κύπρου''

Διαφωνεί αλλά συγχωρεί η εκκλησία της Κύπρου, δηλώνει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, σχολιάζοντας το θέμα των αμβλώσεων στην Κύπρο το οποίο χαρακτηρίζει ως έγκλημα.
Ως εξουσιοδοτούμενος από την Εκκλησιαστική Σύνοδο, ο οποίος είχε διατυπώσει γραπτώς τις θέσεις της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του νομοσχεδίου το 2015, ο Πάφου Γεώργιος δηλώνει ότι θα πρέπει το κράτος να σεβαστεί τη θέση της ισχύουσας θρησκείας.
Αμετάβλητη θα παραμείνει η θέση της Εκκλησίας της Κύπρου σε περίπτωση επαναφοράς της συζήτησης στη Βουλή, της πρότασης νόμου που κατατέθηκε το 2015 σε σχέση με την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων.
Μιλώντας το πρωί στον Active, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος επανέλαβε αυτά που είχε αναφέρει σε επιστολή του προς την Βουλή.
Ό,τι δηλαδή η έκτρωση δεν είναι ένα πρόβλημα της γυναίκας και του σώματος της, ούτε και του συζύγου της, αλλά ένα ζήτημα που αφορά τη σύλληψη μίας νέας ζωής και της σχέσης της με το Θεό.
Απέρριψε τα περί παρέμβασης της εκκλησίας προς την πλευρά της νομοθετικής εξουσίας, ισχυριζόμενος ότι αυτό που έγινε ήταν να σταλούν οι απόψεις των συνοδικών γραπτώς, κατόπιν αιτήματος της Βουλής.
Μοναδική εξαίρεση μπορεί να αποτελέσει κατά τον Πάφου Γεώργιο η περίπτωση όπου μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή μίας μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης.
«Θα δοθούν πνευματικές συμβουλές στη μητέρα και εκείνο μπορεί να επιλέξει», ανέφερε ο Μητροπολίτης Πάφου.
Ερωτηθείς για το μέλλον ενός παιδιού το οποίο πιθανόν να θεωρηθεί «ανεπιθύμητο» από ένα ή και τους δύο γονείς, οι οποίοι πιθανόν να προσμετρήσουν οικονομικούς, οικογενειακούς, λόγους υγείας ή ακόμη και σύλληψη του εμβρύου παρά τη θέληση της μητέρας, ο Πανιερώτατος απάντησε χαρακτηριστικά: «υπάρχουν πάρα πολλά ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν και μπορεί η εκκλησία να αναλάβει να δώσει καταφύγιο σε μία γυναίκα να γεννήσει το παιδί της, αν δεν θέλει να το μάθουν άλλοι. Μπορούμε ακόμη να βοηθήσουμε τη μητέρα να ανταπεξέλθει οικονομικά, αναλαμβάνοντας τα έξοδα της».
Κληθείς να τοποθετηθεί στο θέμα της προφυλάκισης μητέρας και παιδίατρου με αφορμή την άμβλωση που έγινε, χωρίς συγκατάθεση του πατέρα, ο Πάφου Γεώργιος έστειλε το μήνυμα ότι η εκκλησία δεν είναι κράτος για να επιβάλλει ποινές, εντούτοις είναι πρόθυμη από πνευματικής πλευράς, όπως είπε, να συγχωρέσει και τα πλέον μεγαλύτερα εγκλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έλεγα μια μέρα:

  Έλεγα μια μέρα: Ξέρεις τι είναι, ρε φίλε, να υπάρχει η αγάπη του Θεού, η ζεστασιά και η γαλήνη Του, η στοργή και το έλεός Του, κι εσύ να ξεπαγιάζειςκαι να μην … [...]

9725 – Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικών χειρογράφων ανά τον κόσμο βρίσκεται στις βιβλιοθήκες μονών και σκητών του Αγίου Όρους

Η καταλογογράφηση χειρογράφων σε συλλογές ανά την Ελλάδα, είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλαιογραφική επιστήμη, μαζί με την … [...]