Πίεση από Αμερική να μη γίνει η εκλογή Αρχιεπισκόπου το Σάββατο

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Τα αδύνατα … δυνατά να μη γίνει η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην αυριανή συνεδρίαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου πιέζουν από τις Η.Π.Α.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr εδώ και μέρες ασκείται πίεση να αναβληθεί η εκλογή για μερικές εβδομάδες.
Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το σημερινό ψήφισμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για αναβολή μερικών εβδομάδων (30 ημέρες).
πίσης τα Μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου ζητούν να εξεταστεί με κάθε λεπτομέρεια ένας κατάλογος 5 υποψηφίων, όπως απαιτεί ο Καταστατικός Χάρτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.
“Ζητούμε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εξετάσει όλα τα αξιέπαινα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, ως υποψηφίους για εκλογή στην θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής” – αναφέρουν τα Μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.
Κάποιοι ερμηνεύουν την προσπάθεια για αναβολή της εκλογής στην προσπάθεια να προωθηθεί συγκεκριμένος υποψήφιο, που να επιλεγεί από συγκεκριμένα εκκλησιαστικά κέντρα των Η.Π.Α.
Πάντως το παρασκήνιο για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου είναι πολύ έντονο και ήδη κάποιοι… βιαστικοί έσπευσαν να βγάλουν δημοσιεύματα στην Ελλάδα ότι έγινε η εκλογή για να προωθήσουν (ή να κάψουν;) συγκεκριμένα ονόματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]