Παιδικά χαμόγελα και ευχάριστες επισκέψεις στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε κλίμα μεγάλης χαράς και ευλογίας, με ξεχωριστό κέφι και παιδικά χαμόγελα που αποτυπώνουν μοναδικές αναμνήσεις ολοκληρώνονται οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στις παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής.
Mε το ανύστακτο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη ποιμαντική μέριμνα και φροντίδα για τα παιδιά και τους νέους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, π. Ιουστίνου, 400 περίπου παιδιά, νέοι και στελέχη είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες ζωής γεμάτες αγάπη Χριστού.
Η μελέτη των θεόπνευστων επιστολών του Αποστόλου των Εθνών Παύλου αποτέλεσε τον κεντρικό θεματολογικό άξονα των κατασκηνωτικών δράσεων.
Η τακτική παρουσία, διαμονή και ενεργή συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνέβαλε καταλυτικά στη δημιουργία μιας ζεστής πνευματικής ατμόσφαιρας.
Οι μικρές κατασκηνώτριες αποδίδοντας με ξεχωριστή ζωντάνια τον ύμνο της αγάπης του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου, πατριωτικά τραγούδια και τον πρωτότυπο ύμνο της κατασκήνωσης συγκίνησαν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, π. Ιουστίνο, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη που τον συνόδευε.
Με παλμό, θερμές κατασκηνωτικές κραυγές και επευφημίες οι Θεσσαλονικείς, Κορίνθιοι, Ρωμαίοι, Γαλάτες και οι άλλες ομάδες υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο στην 4η Κατασκηνωτική περίοδο μαθητών Δημοτικού.
Όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην 3η Γιορτή Νεολαίας και Φεστιβάλ Χριστιανικού Τραγουδιού που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στηνΚαλαμαριά, στο πλαίσιο της οποίας συμπεριλαμβάνονται μετακατασκηνωτικές δράσεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Σεπτεμβρίου, μνήμη ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΛΠΙΔΟΣ και ΑΓΑΠΗΣ, και της μητρός αυτών ΣΟΦΙΑΣ.

Σοφία η Αγία Μάρτυς και αι θυγατέρες αυτής Πίστις, Ελπίς και Αγάπη έζων εις την Ρώμην κατά τας ημέρας του δυσσεβούς αυτοκράτορος Ανδριανού, όστις εβασίλευεν εκεί, … [...]