Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Νικάνορος Ζάβορδας.
Των ιερών Ακολουθιών, πού ξεπέρασαν εν συνόλω τις 13 ώρες, προέστη, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γρεβενών κ.Δαβίδ μαζί με Καθηγουμένους και μοναχούς πολλών Ιερών Μονών, πού κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για να εορτάσουν τον θαυματουργό Όσιο.
Την παραμονή έγινε η υποδοχή της Τιμίας Χειρός του αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, που μετέφερε ο Καθηγούμενος της ομώνυμου Ιεράς Μονής Αρχιμ.κ.Μάξιμος, και εν συνεχεία ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός.
Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία η Λιτανεία των λειψάνων του Οσίου.
Το ίδιο απόγευμα ετελέσθη και το Κτιτορικό Μνημόσυνο. Παράλληλα με τις μοναστηριακές ακολουθίες στην κυρίως Μονή ετελέσθησαν και πλήρεις ιερές ακολουθίες στο μετόχι του Αγίου Δημητρίου για τις γυναίκες.
Στην πανηγυρίζουσα αδελφότητα και στους πολυπληθείς πιστούς απηύθυνε Σεπτό Πατριαρχικό Γράμμα ο Παναγιώτατος Οικουμενικος Πατριάρχης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

Καταγωγή του ΑγίουΓεννήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο του Πηλίου το 1667. Ο πατέρας του ονομαζόταν Κώστας Σταματίου και η μητέρα του Μέλω. Σε ηλικία 15 χρονών έμεινε ορφανός … [...]

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΜΗΔΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ

Ο Άγιος Διομήδης γεννήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας και σπούδασε την ιατρική επιστήμη. Η επιστημονική του γνώση δεν τον έκανε υπερήφανο, αλλά διατήρησε την ευσέβεια, στην … [...]

Ο νεομάρτυρας του Πηλίου

Είχαν φτάσει πριν από λίγες μέρες στην Πόλη. Και ήταν αποφασισμένοι να ελευθερώσουν τους άδικα φυλακισμένους συμπατριώτες τους. Ήταν το έτος 1686. Όλα είχαν αρχίσει πριν … [...]