Πανήγυρις Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Πεντέλης (ΦΩΤΟ)

Παρά την καταρρακτώδη βροχή και το χαλάζι, αλλά και τις προειδοποιήσεις για έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που προηγήθηκαν, ένα μεγάλο πλήθος προσκυνητών ανηφόρισαν το όρος των Αμώμων, την Πεντέλη, για να παρευρεθούν και εφέτος στην Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος στο ομώνυμο Ιερό Μετόχιο της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη στον Κοκκιναρά Νέας Πεντέλης.
Της Ι.Αγρυπνίας, η οποία άρχισε την παραμονή περί την 7η μ.μ. και ολοκληρώθηκε κατά τα ξημερώματα της Παρασκευής προεξήρχε εις μεν τον Εσπερινό ο Καθηγούμενος αυτής Θεοφ. Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, εις δε τον Όρθρο, τον Αγιασμό και την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, προσκεκλημένος της υπό τον Αρχιμ. Ονούφριο αδελφότητος του Ι.Μετοχίου.
Μετά την ευλογία των κολλύβων τού Αγίου και προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ.Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας απευθυνόμενος προς τους ευλαβείς προσκυνητές και την αδελφότητα, ευχαρίστησε πρωτίστως τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε και πάλι να τελέσει την Θεία Ευχαριστία εκεί, στην συνέχεια τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την παρασχεθείσα κανονική άδεια, ώστε να προεξάρχει της Ιεράς Αγρυπνίας, καθώς επίσης και τον Θεοφ. Καθηγούμενο για την σχετική ευλογία, ανέφερε και τα εξής: «προς δε τον αγαπητό μου και σεβαστό Γέροντα Ονούφριο να εκφράσω επίσης τις θερμές μου ευχαριστίες για την πρόσκληση, αλλά και γιατί εκείνος έχει επιφορτισθεί να αναπαύει όλους εσάς, να ξεκουράζει τις ψυχές σας και να σας δίδει πλούσια τη χάρη του ιαματικού αγίου.
Τα λόγια του π.Ονουφρίου πάντοτε – όσων τον γνωρίζουν – είναι στις καρδιές μας λόγια που καθαρίζουν, λόγια τα οποία ενισχύουν, λόγια που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας μέσα στην Εκκλησία».
Ακολούθησε η πανηγυρική Τράπεζα, ενώ στους προσκυνητές πλούσια δοχή, η οποία παραδοσιακά στην Μονή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων λουκουμάδες.
Το απόγευμα θα τελεσθεί η Ι.Παράκληση του Αγίου και εν συνεχεία η καθημερινώς τελουμένη Ι.Αγρυπνία μετά των Κτιτορικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περί οσφρήσεως

Ομιλία του π. Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου για την αίσθηση της όσφρησης, με αφορμή το βιβλίο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου «Περί φυλακής των πέντε αισθήσεων». Η ομιλία … [...]

«Τα συγκλονιστικά θαύματα που βεβαιώνουν και διαλαλούν την άμετρη αγάπη και τη στοργή της Παναγίας στους Έλληνες»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, Σήμερα, αυτή τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι ορθόδοξοι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο τιμούν την Παναγία Μητέρα μας. … [...]

Η κοίμηση της Θεοτόκου

«Η πηγή τής ζωής εν μνημείω τίθεται καί κλίμαξ πρός ουρανόν ο τάφος γίνεται». (Προσόμοιον Μ.Εσπερινού Κοιμήσεως Θεοτόκου). Σήμερα, όπως καί σέ κάθε γιορτή αγίου τής … [...]