Παναγία Τροοδίτισσας σε οθωμανό: Εάν δεν έλθεις στο σπίτι μου δεν θα θεραπευτείς!

Εικόνα της Παναγίας Τροοδιτίσσης.
Ένας οθωμανός από την Πάφου της Κύπρου διπλώθηκε στα δύο και δεν μπορούσε να σηκωθεί. Για τον λόγο αυτό ρωτούσε μια ηλικιωμένη χριστιανή ποιος άγιος μπορεί να τον κάνει καλά.
Της ανέφερε, μάλιστα, πως για δυο συνεχείς βραδιές έβλεπε στον ύπνο του μια ωραία γυναίκα η οποία ήταν ντυμένη λαμπρά, με λευκότατη στολή η οποία είχε μία πέτρα στην πλάτη [η εικόνα της Παναγίας της Τροοδίτισσας έχει στο πίσω μέρος της μια πέτρα ως ανάμνηση ενός θαύματος που έκανε] και του έλεγε:
– Εάν δεν έλθεις στο σπίτι μου δεν θα θεραπευτείς.
Η χριστιανή τότε, θυμήθηκε πως η ωραία αυτή η γυναίκα η οποία έχει την πέτρα στην πλάτη της είναι η Παναγία στο Τρόοδος και επομένως, όπως του εξήγησε, αυτή είναι ο «Άγιός του» που θα τον θεραπεύσει.
Έτσι, ο οθωμανός, ρώτησε την χριστιανή τι έπρεπε να κάνει. Εκείνη του είπε, να πάρει λάδι, κεριά και ό,τι άλλο μπορεί και να πάει στο Τρόοδος και στην Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου που είδε στον ύπνο του, να την προσκυνήσει και να την παρακαλέσει, να τον θεραπεύσει.
Πράγματι, ο οθωμανός από την Πάφο έκανε ότι του παρήγγειλε η χριστιανή, έγινε υγιής και δόξαζε το όνομα της Αειπαρθένου, διηγούμενος το θαύμα με παρρησία.
Από το βιβλίο του Ιωάννη Π. Τσικνόπουλου, «Τροοδίτισσα» (Ιερά Μονή Τροοδιτίσσης) του .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]