Παναγία των Παρισίων: Άφαντες μέχρι στιγμής οι δωρεές

Τα περισσότερα από τα χρήματα τα οποία διάφοροι εκατομμυριούχοι ανά τον πλανήτη υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν ως δωρεά για την ανακατασκευή του καθεδρικού ναού της Παναγιάς των Παρισίων, μετά την καταστρογική πυρκαγιά τον περασμένο μήνα, δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού την Τετάρτη.
Ο αριθμός του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (1,12 δισεκατομμύρια δολάρια) δεν έχει δεσμευτεί από κανένα σημαντικό ίδρυμα ή αρχή, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Μισέλ Οπετί.
Ο καθεδρικός ναός, στην ιστορική καρδιά του Παρισιού, είδε το καμπαναριό του και το μεγαλύτερο μέρος της στέγης του να καταστρέφεται στην πυρκαγιά της 15ης Απριλίου, πυροδοτώντας ένα κύμα παγκόσμιας υποστήριξης και αλληλεγγύης.
Διάσημοι επιχειρηματίες και επιφανείς προσωπικότητες από όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν δημόσια πως θα διαθέσουν σημαντικά ποσά για την επανακατασκευή των τμημάτων που ισοπεδώθηκαν, όμως μέχρι στιγμής από αυτά τα χρήματα έχουν δοθεί συνολικά μόλις 13,5 εκατομμύρια ευρώ. «Γι ’αυτό η συγκέντρωση δωρεών συνεχίζεται» εξήγησε ο Αρχιεπίσκοπος.
Από το συγκεντρωμένο ποσό, τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από 43.000 μεμονωμένους δωρητές, από τη Γαλλία και το εξωτερικό – συμπεριλαμβανομένων 7.000 Αμερικανών, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος. Μόνο τα υπόλοιπα τέσσερα εκατομμύρια προέρχονται από σημαντικούς δωρητές.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Ιδρυμα Κληρονομιάς, ένα από τα τέσσερα όργανα που έχουν επιφορτιστεί με τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να συλλέγει. Το Ιδρυμα δήλωσε ότι έλαβε 218 εκατομμύρια ευρώ και ότι το σύνολο που εισπράχθηκε για την αποκατάσταση του καθεδρικού ναού ανήλθε στα 900 εκατομμύρια.
Ωστόσο, ο υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ρίστερ υπογράμμισε τη Δευτέρα: «Είναι πρόωρο να πιστεύουμε ότι έχουμε συγκεντρώσει πάρα πολλά χρήματα».
Η Αρχιεπισκοπή του Παρισιού συντονίζει την παραλαβή των δωρεών. Διαχειρίζεται το Ιδρυμα «Νοτρ Νταμ», το οποίο βρίσκεται σε συνομιλίες με τις οικογένειες Πινό και Aρνό, αντίπαλες γαλλικές «αυτοκρατορίες» πολυτελών προϊόντων, που δεσμεύτηκαν να δώσουν 100 εκατομμύρια και 200 ​​εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.
Πηγή: France24

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

"Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου"

  "Και πάλι κίνησα να 'ρθώ, Χριστέ μου, στην αυλή σου, να σκύψω στα κατώφλια σου τα τρισαγαπημένα, όπου με πόθο αχόρταγο το λαχταρεί η ψυχή μου. Η σάρκα μου … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑ

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του … [...]

Προφητείες για τον Χριστό

Ιησούς Χριστός ο Αρχιπάρθενος, έργον αγιογραφείου Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου 2015 Σειρά κηρυγμάτων με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Χατζηγιάγκου με θέμα την ερμηνεία του … [...]