Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής Λακωνίας

Πηγή: Romfea.gr

​Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγυρίζει το διήμερο 7 και 8 Σεπτε​μ​βρίου η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Αναβρυτής Λακωνίας την Θεομητορική Εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Κατά την παραμονή της εορτής, 7 Σεπτε​μ​βρίου 2017, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ​του οποίου κατόπιν αδείας και ​ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου​ προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος,​ ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, με τη συμμετοχή κληρικών από την ευρύτερη περιοχή και πλήθους προσκυνητών.
Η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης, αποτελεί μετόχι της Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα και είναι σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Ταϋγέτου.
Χτίστηκε λίγο πριν τα μέσα του 19ου αιώνα, πάνω σε ερείπια παλιότερου ναού, που ήταν επίσης αφιερωμένος στην Παναγία. Κτίτορας της Μονής είναι ο Ιερομόναχος Αθανάσιος Λαδόπουλος, ο οποίος στην παιδική του ηλικία γύρω στο 1840, καθ’ υπόδειξιν της Θεοτόκου, βρήκε την εικόνα της, στην θέση που ονομάζεται «Ασκηταριό» και είναι κάτω από την σημερινή Μονή.
Επίσης, η Θεοτόκος υπέδειξε στον κτίτορα την θέση που χτίστηκε η Μονή και την επωνυμία «Φανερωμένη» για την εικόνα της, που η ίδια του φανέρωσε.
Η οσιακή ζωή και η πνευματικότητα του κτίτορα, αλλά και των διαδόχων του αγιοσαραντιτών πατέρων μετοχιάρηδων που στην συνέχεια υπηρέτησαν στο μετόχι, το κατέστησαν πανλακωνικό προσκύνημα.
Πλήθος χριστιανών συρρέουν για να πρσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα καθ’όλο το έτος, κυρίως όμως κατά την ημέρα της πανηγύρεως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τα έργα αποδεικνύουν την αγάπη!

Τη στιγμή που η πίστη εδραιώνεται στην ψυχή, στρεφόμαστε εν μετανοία προς τον Θεό και αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς Αυτόν. Καθώς ωριμάζουμε στην πίστη, … [...]

Τελευταίοι στοχασμοί του ηλίου

Ακόμα λίγο — τελευταίοι στοχασμοί τουήλιου . . . Μη φεύγετε, χρώματα, χρώματα!Οι στέγες σας χάνουν, απ' τον κάμποφτερουγίσατε — η γαλανή βραδυνή σκιά σαςακολουθεί... … [...]

Οι Μαγεμένες

Οι «Μαγεμένες» ήταν ανάγλυφες μυθολογικές μορφές που διακοσμούσαν μια κορινθιακή κιονοστοιχία του 2ου-3ου αι. μ.Χ. στην Αγορά της Θεσσαλονίκης. Ονομάστηκαν έτσι το 17ο … [...]

Το Φθινόπωρο αρχίζει στις 22/9, αλλά…

Μερικές φορές παίρνουμε ορισμένα πράγματα ως δεδομένα. Πάρτε, για παράδειγμα, την Ανατολή και τη Δύση του Ήλιου. Ξέρουμε, δηλαδή, ότι καθημερινά ο Ήλιος θα ανατείλει στην … [...]