Πανηγυρικά εόρτασε ο ιστορικός ναός Ζωοδόχου Πηγής Κορυτσάς

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr

Πανηγυρικά εόρτασε η ιστορική εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής Κορυτσάς (ήταν παλαιός μητροπολιτικός ναός και πρωτοκτἰστηκε το 1707, ενώ στις αρχές του 20ου αι. στην ίδια θέση κτίστηκε νέος).
Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης, που έχει ουσιαστική ποιμαντική παρουσία στην περιοχή, περιστοιχιζόμενος από ιερείς της Μητρόπολης.
Πολλοί Ορθόδοξοι της πόλης συμμετείχαν στον εορτασμό.
Η Ζωοδόχος Πηγή, που ανέκαθεν οι Κορυτσαίοι τιμούσαν με λαμπρότητα, αποτελεί γι’ αυτούς μια επιπλέον ευκαιρία να ανακαλύψουν το Χριστό και την Παναγία μέσα στην καρδιά τους.
Έχει μεγάλη ανάγκη ο κόσμος να νιώσει την ενίσχυση της Ζωοδόχου Πηγής.
Ένα και μοναδικό είναι το μήνυμα, που εκπορεύεται από την εορτή για κάθε εποχή και για κάθε άνθρωπο. Είναι το μήνυμα της ανάστασης και του αγιασμού της ζωής μας. Μεγαλειωδέστατο μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς, ισορροπίας, γαλήνης, ευτυχίας και σωτηρίας.
Όταν οι άνθρωποι κλωτσάμε και πετάμε το μήνυμα της ανάστασης και του αγιασμού, μοιάζουμε σαν να κτυπούμε τα πόδια μας γυμνά πάνω στην πέτρα.
Ματώνουμε, υποφέρουμε και ακρωτηριαζόμαστε.
Όταν, όμως, αυτό το μήνυμα το προσέχουμε και το εφαρμόζουμε στη ζωή μας, τότε στεκόμαστε σταθεροί, ακμαίοι και δυνατοί, κάτι, που αποδείχθηκε περίτρανα, παρά την καταδίωξη, τα χρόνια του αθεϊσμού στην Αλβανία. Τότε βγαίνουμε νικητές στην παλαίστρα της ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]