Πανηγυρική Αγρυπνία του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης

Με αγιορειτική κατάνυξη τελείται αυτή την ώρα η Πανηγυρική Αγρυπνία, επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Στην αγρυπνία προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πλήθος προσκυνητών από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού κατέκλυσαν το Καθολικό της Μονής.
Να σημειωθεί ότι στον δεξιό χορό ψάλλούν Πατέρες της Ιεράς Μονής Καρακάλλου και στον αριστερό Πατέρες της Σκήτης της Μικράς Αγίας Άννης.
Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου εκεί πραγματοποίησε ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μύρων κ. Χρυσόστομο για την αποδοχή της προσκλήσεως να προεξάρχει της Ιεράς Πανηγύρεως του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού.
Επίσης ο Γέροντας Εφραίμ εξήρε την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Μύρων, τονίζοντας ότι ”είναι ευλογία να συνδέονται οι Αρχιερείς με το Άγιον Όρος, και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Σεβασμιώτατος ησυχάζει και λίγες ημέρες στο Μοναστήρι”.
Από την πλευρά του ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την αβραμιαία φιλοξενία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ευεργεσίες της Μονής στην ζωή του.
Τέλος ο Μητροπολίτης Μύρων αναφέρθηκε στην τόλμη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος με θάρρος και πίστη διαφυλάττει ως κόρην οφθαλμού τον Οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Υπήρξε ένας από τους δώδεκα. Και μάλιστα επίλεκτο μέλος της αγίας αυτής ομάδος. Την πρώτη γνωριμία του με τον Χριστό μας την παρουσιάζει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης με τούτα … [...]

Ἡ προδοσία τῆς Όρθοδοξίας

Γράφει ὁ Διονύσης Μακρῆς Ἀπὸ τὴν τοποθέτηση τοῦ διευθυντῆ τῆς ΜΚΟ τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς «Ἀποστολὴ» Κων. Δήμτσα ὡς Πολιτικοῦ Διοικητῆ τοῦ Ἁγίου Ὄρους, παρὰ … [...]

Η αγάπη ου ζητεί τα εαυτής

  Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, αναλύοντας την Α΄ Προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, τονίζει ότι η αγάπη που ζητεί τα εαυτής παύει να είναι αγάπη … [...]