ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ Ι. Μ. ΡΟΥΣΣΑΝΟΥ ΥΠΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ

 
Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στην Ι.Μ.Ρουσσάνου Αγίων Μετεώρων , επί τη εορτή της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Θεοκλήτου.
Πλήθος πιστών ανήλθε την κλίμακα της Ι.Μονής των Θεοσκέπαστων Μετεώρων, για να προσευχηθεί στην προστάτιδα του μοναστηριού, αλλά και να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα Λείψανά της Αγίας.
Παρά την πολυκοσμία, χαρακτηριστική ήταν η εκκλησιαστική τάξη αλλά και η κατάνυξη που προκάλεσαν οι γλυκόηχες ψαλμωδίες της αδελφότητος.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης, μοναχοί και μοναχές των υπολοίπων Ι.Μονών των Μετεώρων και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και ιερείς της μητροπόλεως.
Προς το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος εκτός των άλλων, δεν παρέλειψε να μνημονεύσει τον προκάτοχό του και αείμνηστο Μητροπολίτη Σεραφείμ, για το σπουδαίο πνευματικό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η ανάμνηση, ότι κάθε χρόνο τέτοια μέρα βρισκόταν στην Ι.Μ.Ρουσσάνου να συνεορτάσει με όλους την εορτή της Αγίας Βαρβάρας καθώς και τα ονομαστήριά του.
Φωτογραφίες – Ο εσπερινός και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου σε ηχητικό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πληρωτικά.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 10 Δεκεμβρίου 2017. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. … [...]

Μηνύματα της επισκέψεως Ερντογάν

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανρουπόλεως κ. Ανθίμου Ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας στις 10 Νοεμβρίου 2017 κατά την τελετή που διοργανώθηκε στο Ak Saray (μτφ. Λευκό … [...]

30χρονα Σχολής Αγίας Μαρίνας Ιλισίων

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 7 μ.μ. στον ιερό ναό αγίας Μαρίνης Άνω Ιλισίων θα πραγματοποιηθεί ψαλτική εκδήλωση-αφιέρωμα στα 30 χρόνια λειτουργίας της Σχολής … [...]