Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Δημήτριο στην Φλώρινα (ΦΩΤΟ)

Φλώρινα | Νίκος Κωνσταντινίδης

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με την πρέπουσα ιερότητα, τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ο εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον ομώνυμο Ναό της Φλώρινας.
Πρό της ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε υποδοχή της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Θεραπεύτριας από την Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης, την οποία υποδέχτηκαν ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης Δημόπουλος και πλήθος ενοριτών.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από ιερείς τόσο του ναού όσο και της ευρύτερης Μητροπολιτικής περιφέρειας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Φλωρίνης Αρχ. Ιάκωβος Παρισίδης, ο οποίος με διδακτικό λόγο αναφέρθηκε στον βίο του εορτάζοντος Αγίου Δημητρίου.
Με τη σειρά του ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε τον π. Ιάκωβο για τα ωφέλημα λόγια που απεύθυνε στους πιστούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παρούσα ήταν σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πάσης αρετής καταγώγιον γέγονεν!

Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη Τρία χρόνια ἔχουν περάσει ἀπό τήν ὑπερφυῆ γέννησή Της, μία ἀκόμη ἀπόδειξη ὅτι τά ἀδύνατα … [...]