Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων (ΦΩΤΟ)

Των Βαγγέλη Γκιάτα και Γρηγόρη Καλύβα

Με μια σειρά λατρευτικές εκδηλώσεις πανηγυρίζει  η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων,  τον προστάτη Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο στον οποίο και είναι αφιερωμένο το μικρό καθολικό της Μονής.

Έτσι σήμερα το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης «Σταγών και Μετεώρων» κ. Θεόκλητος, ο οποίος μίλησε και για τον Άγιο Στέφανο.
Παρευρέθηκαν, όπως κάθε χρονιά άλλωστε, Ηγούμενοι και Μοναχοί των Μετεωρίτικων Μονών, Ιερείς της περιοχής και πλήθος πιστών από την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή.

Τους προσκυνητές καλωσόρισε η Ηγουμένη Χριστονύμφη η οποία χθες είχε και τα ονομαστήριά της, αλλά και οι Μοναχές της Αδελφότητας.
Στον Μέγα Εσπερινό παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Μπουτίνας, ο πρώην Βουλευτής κος Βλαχογιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Πινιάρας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι  και πλήθος πιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός

Του Ιερομ. Γεωργίου Αλευρά στην Romfea.grΔικαίου της Ιεράς Σκήτης Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους Όταν ένας λαός δεν διδάσκεται από την ιστορία, δυστυχώς εκείνη … [...]