Πανηγυρικός Εσπερινός στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Αυγούστου 2018 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Μεταμορφωθέντος Κυρίου στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της τοπικής Μητροπόλεως ενώ ο πιστός Λαός του Κιλκίς από νωρίς κατέκλυσε τον περικαλλή Ιερό Ναό, τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο με τα τελευταία χρόνια να εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της ευρύτερης περιοχής.
Στο μεστό κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στο θείο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο όρος Θαβώρ.
“Τα ξένα και τα παράδοξα, τα μεγάλα και θαυμαστά συντελούνται μέσα στον αγιοπνευματικό χώρο της Εκκλησίας, γιατί μέσα σε αυτόν τον χώρο καλείται ο άνθρωπος να ζήσει τον Θεόν, Ο οποίος μας καλεί πάντοτε να μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας και να βιώσουμε την παρουσία Του στη ζωή ενός εκάστου” είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Και συνέχισε σε άλλο σημείο: “Οι άνθρωποι έχουμε ένα μεγαλείο απεριόριστο που πολλές φορές δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Και μόνο που πορευόμαστε προς την αιωνιότητα, τη Βασιλεία του Θεού και προς την αθανασία, αυτά δείχνουν τη δύναμη των ανθρώπων”.
Έκανε λόγο για την καλή αλλοίωση του ανθρώπου, που καλείται να ζήσει την αλήθεια του Θεού, να ζήσει στην δροσιά του ύδατος και στην θέρμη του πυρός (που δυναμώνει και ενισχύει), ευχόμενος το φως της Μεταμορφώσεως να καταυγάσει το νου και την καρδιά όλων.
Αξίζει να σημειωθεί τα Ιερά ψαλτήρια τίμησαν οι δύο χοροί του Ναού, αποτελούμενη από Ιεροψάλτες πολλών Ναών, με επικεφαλής τους κ. Κωνσταντίνο Γαιτανίδη και Τριαντάφυλλο Καμψιάδη, αποδίδοντας θαυμαστά τις ψαλμωδίες της Ακολουθίας.
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Θείας Μεταμορφώσεως στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς και πλήθος Λαού που συμμετείχε, με επικεφαλής τον Βουλευτή του Νομού κ. Γεωργαντά, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βεργίδη, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας κα. Τσοπούλου, τους Αντιδημάρχους κα. Ζιούτα και κ. Τσαντάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ταλαμπίρη, τον Υποδιοικητή της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Μποσμαλή, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών του Δήμου κ. Παπαδάκη, κ.α.
Τέλος να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρεαν καθ’ όλη την διάρκεια λαμπρού Αρχιερατικού Εσπερινού για να προσκυνήσουν την εικόνα της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και να συμμετέχουν του λαμπρού εορτασμού του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μορφωμένος ή σοφός;

Όποιος γνωρίζει τους άλλους είναι μορφωμένος. Όποιος γνωρίζει τον εαυτό του είναι σοφός. … [...]

10973 – Η Κοίμησις της Θεοτόκου

«Τὴν ἐν πρεσβείαις ἀκοίμητον Θεοτόκον, καὶ προστασίαις ἀμετάθετον ἐλπίδα, τάφος καὶ νέκρωσις οὐκ ἐκράτησεν» (κοντάκιον της εορτής της Κοιμήσεως)Το μεγαλείο της αγάπης … [...]

Κοινωνικές δράσεις της Ι.Μ. Κερκύρας

Μετά από ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της τοπικής Εκκλησίας, το πρωί … [...]

Μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από την Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου

Το εσπέρας της Δευτέρας 13ης Αυγούστου 2018 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προέστη της καθιερωμένης μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας από … [...]

''Οίκος καταπαύσεως Θεού''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Και πάλι το πλήρωμα της Εκκλησίας, «αι γενεαί πάσαι» καθώς ψάλλουν οι … [...]