Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Ιωάννη Ν. Σεπολίων (ΦΩΤΟ)

Νέα Σεπόλια | Αθανάσιος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Νέα Σεπόλια.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Πρόκοπιο Γεωργίου, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.
Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους την Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Στην προσφώνησή του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων κ. Κωνσταντίνο για την αποδοχή της προσκλήσεως να χοροστατήσει στον σημερινό πανηγυρικό εσπερινό.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο για την άδεια και ευλογία για την σημερινή χοροστασία και επίσης ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού για την ευγενική πρόσκληση.
Να σημειωθεί ότι τους ύμνους έψαλλε πολυμελή χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.
Τέλος ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

«Το σύμπλεγμα του διωγμού…»

Του Σεβ. Μητροπολίτου Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ στην Romfea.gr «… συνέκλεισε γάρ ο Θεός τους πάντας εις απείθειαν ένα τους πάντας ελεήση…» Ο διωγμός είναι μέσα στη «φύση … [...]

Ο Θεός είναι Αγάπη και Δικαιοσύνη…

 Καλά άνθρωποι που δεν διαβάζουν τη Γραφή, έστω παρασύρονται από δημοσιογράφους και λένε ότι ο Θεός είναι μόνον αγάπη και αγνοούν τη δικαιοσύνη Του. Αλλά και … [...]